Hollanda'da Aksaray'dan gelerek lokanta açan Dervis Bengü'nün icadı olan, patates kızartması, döner, Gouda peyniri, salata ve sostan hazırlanan 'kapsalon' ABD, Avrupa ve Asya'daki bazı ülkelerde de satılmaya başlandı.
Bengü, kapsalonu ilk kez 2003-2004'te komsusu berberin verdiği farklı bir sipariş üzerine hazırladığını, daha sonra da geliştirerek menüye eklediğini belirtti. Rotterdam'da yasayan ve El Aviva adında bir lokantası olan Bengü, felemenkçe 'berber' anlamına gelen kapsalon adını verdiği yiyeceğin tüm dünyaya yayılmasını beklediğini söyledi. Kapsalonun kentte meshur olmasında Bengü'nün berber komsusu Nataniel Gomez'in de büyük payı var. Gomez müşterilerinin kendisine yediği şeyi sorduklarında onları Bengü'nün lokantasına yönlendirdiğini söyledi.