Bakıcı mı arıyorsunuz?

Her anne-babanın bakıcıyla ilgili öncelikli ihtiyacı; bilgili, deneyimli ve güvenilir olması.

Giriş Tarihi: 22.11.2017 10:50
Bakıcı mı arıyorsunuz?

Çocuğu için bakıcı bulmak, anne ve babaları en çok zorlayan konulardan biri. Güvenilir ve sevgi dolu olması ilk aranan şey, ancak bakıcının donanımlı ve eğlenceli de olması çocuğun gelişimi açısından önemli. Bakiciburada.com'un Genel Koordinatörü Cemil Erol'a göre ise, her ailenin iyi bakıcı anlayışı farklı.

Çocuk bakıcısı ararken nelere dikkat edilmeli?
Çocuk bakıcısı aramak ve doğru çocuk bakıcısını bulmak, anne-babalar için sinir bozucu bir iştir. Herkes çocuklarını türlü yetenek ve becerileri bulunan film kahramanı Mary Poppins'in ellerine bırakmak ister, ama gerçek hiç de öyle olmaz. Bu yüzden bakıcıdan beklenilen becerileri ve anne-babalar için önemli olan ekstra özellikleri iyi belirlemek gerekir. Herkesin iyi bakıcı anlayışı farklıdır. Bakıcı adayı ile mutlaka resmi bir görüşme yapılmalıdır. Ve işe alındıysa, özellikle ilk kez çocuklarla ilgilenirken ve ufak tefek ev işleri yaparken de yanında olunmalıdır.

Hizmetleriniz arasında neler var?
Ailelerin ve çocuklarının güvenilir bir şekilde bakıcı hizmeti alabilmeleri için önemli uygulamalarımız mevcut. Bakıcıların kimliklerini, referanslarını, eğitim belgelerini doğrulayabilmeleri için geliştirilmiş sistemlerimiz ve bu doğrulamalara sahip bakıcıların profillerinde ikonlarımız var. Bebek ve çocuk bakıcısının yanı sıra diğer hizmetlerimizse; ev işlerine yardımcı, üniversiteli oyun ablası-ağabeyi, refakatçi ve hasta bakıcı, yaşlı bakıcısı, okul derslerine yardımcı üniversiteli, otistik çocuklar için gölge öğretmen ve köpek bakıcısı.

En çok talep edilen hizmet hangisi?
Okulların açılacak olması nedeniyle okul sonrası bakıcı talebinde bir artış söz konusu. Çocuğu okula bırakan ve akşam okuldan alan, yemeğini ısıtıp yediren, üstünü değiştirmesine yardımcı olan, birlikte ev ödevlerinin yapılmasına destek olan ve çocukla eğlenen oyun ablaları revaçta.

Hazırlayan: Aytülike KESKİN

ARKADAŞINA GÖNDER
Bakıcı mı arıyorsunuz?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
SON DAKİKA