Hastanenin gastroenterologu ve başhemşiresi bu konuyu araştırmaya karar verip, adamı karbonhidrat açısından zengin ve alkolden kesinlikle yoksun bir diyetle 24 saat boyunca bir odada tuttu. Gün boyunca karbonhidrattan zengin beslendi, alkole ulaşma imkânı da yoktu ama adamın etanol içeriği ikinci gün sonunda yüzde 0.12 artmaya devam etti. Adamın "otomatik birahane sendromuna" yakalandığı tespit edildi. Yedikleri midesine yerleşen ve tomurcuklanan bir maya türü sayesinde alkol etkisi yapıyordu. Hastanın makarna, ekmek yediğinde veya bir soda içtiğinde şekerin etanola dönüştüğünü açıklayan doktorlar, yeme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kaldı. Sadece et ve balık, kümes hayvanları yiyebilir ve ama tavuk, patates, domates ve soya yasak. Meyve (narenciye hariç) ve fındık (fıstık hariç), şeker ilavesiz meyve suları, bitkisel çaya izin veriliyor.
Yard. Doç. Dr. Beşir Kesici / Medical Park Fatih Hastanesi İç Hastalıkları ve Gastroenterloji Uzmanı
NORMALDE insanda vücuda alınan alkol karaciğerde yıkılır. Ancak alkolün yıkım hızı insandan insana genetik özelliklerinden dolayı değişebilir. Bu hasta da, alkolü yıkan enzimlerin alkolü yavaş yıkmasından dolayı vücudundaki alkol oranı yükselerek sarhoşluk oluşturabilir.