İzmir ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, önder çiftçi eğitimlerinden 11'incisini Kiraz'da düzenleyecek. "Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Karlılığı Etkileyen Faktör: Yem" adlı eğitim, 16 Mart Cumartesi günü Kiraz Belediye Şehir Salonu'nda saat 12.30'da yapılacak. Eğitimde konuşmacı olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ahmet Alçiçek, koyun keçi yetiştiricilerine İzmir Birliği tarafından yem firmalarına yaptırılan özel yemin özelliklerini anlatacak. Prof.Dr. Alçiçek süt ve et verimini etkileyen yemleme ile ilgili bilgiler verecek. Organizasyonda katılımcılara keçi peyniri döneri ikram edilecek.
10 SEMİNER düzenlendi
Prof. Dr. Ahmet Alçiçek, hayvan beslenmesinde yemlemenin büyük önem taşıdığını belirterek, "Hayvan beslemenin enerji, protein, mineral ve vitamin olmak üzere dört ayağı var. Bu dört ayağı yemde buluşturan ve hayvanına veren süt verimini arttırıyor" dedi. Alçiçek, "Koyunlarda normal yemlemenin üstüne, normal yemlemeden 4 hafta sonra ek yemleme yapıldığında hayvanın yumurtlama oranı artar. Yavruların doğum ağırlığı artar, ölüm riski azalır. Sütten kesilen kuzu sayısı artar" diye konuştu. Kiraz'ın küçükbaş hayvancılık için çok uygun olduğuna dikkat çeken İzmir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer ise, "Kiraz'da küçükbaş hayvancılığı geliştirmek istiyoruz" dedi.
KİRAZ'A YOL HARİTASI
Gelecek hafta İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bünyesinde çalışan ziraat mühendisi tarım danışmanları Kiraz'da tüm köyleri ziyaret edecek. Birlik üyeleri ve muhtarlarla bir araya gelecek olan danışmanlar yetiştiricinin sorunlarını ve taleplerini dinleyecek, bilgiler merkezde değerlendirilecek..