Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÖRS

Şarapta 400 ayrı aroma var

Yüksek alkollü içkilerden cin, tavuk yemeklerine; votka domates soslarına, rom çikolatalı tatlılara, viski ıstakozdan dana etine, hatta meyveli pastalara kadar birçok yemeğe yakışıyor. Ama bütün alkollü içkiler arasında, yemeğin içinde de yanında da en iyi tamamlayan, şarap. Şaraplarda 400 kadar aroma maddesi saptanmış. Teknoloji geliştikçe bu sayı da artıyor. Başka deyişle, şarap gerçek bir aroma hazinesi. Ondaki tat ve koku maddeleri uygun biçimde aktarıldığında, yiyecekler hiçbir baharatla sağlanamayacak zenginliğe kavuşuyor. Yiyeceklere önyargısız yaklaşan gurmeler de onların keyfine varıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA