Törene; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile diğer ilgili kurum yetkilileri ve rektörler katıldı.

Protokol kapsamında, TUSAŞ çalışanlarının kurum içinde aldıkları eğitimlerin, lisansüstü programlarda kredi olarak değerlendirilmesi öngörülüyor. Ayrıca, TUSAŞ bünyesindeki mühendislik eğitimlerinin YÖK mevzuatına uygun olarak kredili ders sayılması planlanıyor. Bu uygulama ile çalışanların lisansüstü eğitimlerinin desteklenmesi ve teşvik edilmesinin amaçlandığı belirtildi.

Protokol, YÖK, SSB, TUSAŞ ve aralarında Fırat Üniversitesi'nin de bulunduğu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından imzalandı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, protokolün üniversite-sanayi iş birliği açısından önem taşıdığını belirtti. Göktaş, savunma sanayii gibi stratejik bir alanda nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, akademik bilginin uygulamaya aktarılması ve üniversitelerin sektörel ihtiyaçlarla entegrasyonunun güçlenmesi açısından bu iş birliğinin katkı sağlayacağını ifade etti. Rektör Göktaş, Fırat Üniversitesi olarak savunma sanayiine yönelik bilimsel çalışmalara ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine destek vermeyi sürdüreceklerini kaydetti.