Kronik Sinüzit Bitkisel Tedavi, Burun ve göz çevresinde bulunan kemikler içerisinde var olan boşluklara sinüs adı verilmektedir.
Bu boşluklarda oluşan enfeksiyona bağlı, akıntılar nedeniyle sinüsler dolar ve bu bölgede akıntılar, tıkanıklıklar meydana gelir.
Tıkanan bu boşluklar baş ağrısı başta olmak üzere kişiye rahatsızlık veren birçok sıkıntı meydana gelir. Bu durumda kişilerin doktora başvurup, doktor tarafından belirlenen tedavi sürecine uymaları önerir.
KRONİK SİNÜZİT İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ:
2 litre suyu kaynatalım ve bir cam kap içerisine koyalım. Suyun ilk buharı yarım dakika içerisinde çıkacaktır. Bu suya baş üzerine bir havlu kapatıp eğilelim ve suyun buharını olabildiğince solumaya çalışalım. Ara ara başımızı kaldıralım ve burun üzerine yukarıdan aşağıya doğru masaj yapalım.
Böylece tıkalı bölümlerde bulunan sıvı yumuşayacak ve burun deliklerinden dışarı transfer olacaktır. Bu işlem sonunda çok zorlamamak şartı ile sümkürme yolu ile sıvıyı dışarı çıkartabiliriz. Bu işlem günden bir defa uygulanabilir.
Eczanelerde kolayca bulunabilecek hazır deniz suyu ile burun içerisinde bulunan sıvı temizlenebilir. Deniz suyu adı altında satılan ürünü alıp, burun içerisine sıkmak şartı ile burun içerisi banyo ettirilir.1 bardan kaynamış soğumuş suyun içerisine 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karbonat koyalım.
Bu karışımı iyice karıştırıp, 10 dakika bekletelim. Bu işlemden sonra bu karışımdan bir avuç içi alalım ve buruna çekelim. Tuzlu ve karbonatlı suyu buruna çektikten sonra mümkün olduğu kadar burun içerisinde tutalım ve sümkürme tekniği ile geri çıkartalım.