İzmir'in nazar boncuklarıyla ünlü semti Görece'de yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Erdal, kendini bildiğinden beri boncuk işleri yapıyor. Bin dereceye yaklaşan ocağın karşısında göz göz nazar boncukları yapan Mehmet Erdal, "Dedem de, babam da bu işi yapmış.
Ben de bu işi yapıyorum. Camın kristalleşmemesi için bin dereceye yaklaşmaya mecburum. Çocukluktan beri alıştım. Bize de meslek olarak bu düşmüş. Sıcak oldu diye bırakır kaçarsak ne olacak. İşimize devam edeceğiz" dedi.
"Hem içerden yan, hem dışarıdan yan"
Sert camları işlerken ocak sıcaklığını daha da arttırması gerektiğini söyleyen boncuk ustası, "Ocak bin dereceye yakın sıcaklıkta.
"6 ustam akciğer kanserinden öldü"
Yaptığı işin tehlikelerini de anlatan Mehmet Erdal, "İki arkadaşım yanına buzlu su alırdı. Biri akciğer kanserinden gitti, biri de böbrekleri yedi gitti.