TV8 ekranlarının uzun soluklu yarışma programı 2024 Survivor All Star'da olaysız bir bölüm geçmiyor. Yarışmanın 3 Mart Pazar akşamı ekranlara gelecek olan 49. Bölüm fragmanı paylaşıldı. Yayınlanan fragmana kırmızı takımda mücadele eden Merve Aydın'ın bayılması damga vurdu. Bir anda yere yığıldığı görülen yarışmacıya doktor müdahale etti. Yaşananlar sonrası gözler Acun Ilıcalı açıklamasına çevrildi. Peki, Survivor Merve neden bayıldı, elenecek mi, diskalifiye mi olacak? İşte, Survivor Merve Aydın sağlık durumu…
SURVİVOR MERVE NEDEN BAYILDI, YARIŞMADAN AYRILACAK MI?
Survivor 49. bölüm tanıtımı yayınlandı. Yeni bölüm fragmanında Merve Aydın'ın bayıldığı görüldü.
Bir anda yere yığılan yarışmacının yardımına ilk önce arkadaşları koştu. Ardından ise doktor müdahale etti.
Ancak Merve Aydın, doktorun tüm müdahalesine rağmen gözlerini açamadı.
KARİYERİ
2008'de Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası ve 2011'de Avrupa 23 yaş altı Atletizm Şampiyonası'nda 800 metre koşuda gümüş madalya kazanmıştır. Dünya Üniversite Yaz Oyunları'nda 4x400 bayrak yarışında (Nagihan Karadere, Meliz Redif ve Pınar Saka ile birlikte) ikinci gümüş madalyasını da kazanmıştır. Avrupa 23 yaş altı Atletizm Şampiyonası'ndaki performansı ile Dünya – Olimpiyat B barajını da geçmiştir.
Londra 2012 Yaz Olimpiyatları kadınlar 800 metre seçmelerinde 2. seride yarışan sporcu, yarış esnasında sakatlanarak 3:24.35'lik dereceyle serisini sonuncu olarak bitirdi. Sakatlık acısı nedeniyle ağlayarak yarışa devam edip bitirmesi, onu manşetlere taşımıştır.
12 Haziran 2012 tarihinde Beyaz Rusya'da Olimpiyat seçmeleri kapsamındaki yarışta koştuğu 2:00.23'lük derece ile 800 m Türkiye rekorunun sahibidir. 2011 Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda 3.29.42'lik derecesiyle (Birsen Bekgöz, Pınar Saka ve Meliz Redif ile birlikte) bu alandaki açıkhava Türkiye rekorunu da elinde bulundurmaktadır.
ATLETİZM DIŞI KARİYERİ
2013 yılında Kanal D'de yayınlanan Bana Her Şey Yakışır programına katılmıştır. 2014 Mart'ından itibaren Star TV'de yayınlanan Survivor'da, ünlüler takımında yer almıştır. Adada 111 gün kaldıktan sonra yarışmada Ahmet Dursun'la birlikte 3. olmuştur.
22 Şubat 2015'te TV8'de yayınlanmaya başlanan ve Survivor Türkiye'deki eski katılımcıların mücadele ettiği Survivor All Star'da yarışıp finale kalmayı başarmıştır. 3 Temmuz'da yapılan finalde ise halk oylaması sonucu 2. olmuştur.
2015 yılında ise Rexona reklamında oynamıştır. 15 Şubat 2018'de TV8'de all-star-gönüllüler konsepti ile başlayan Survivor 2018 All Star kadrosunda Ünlüler takımında yer almıştır.
21 Ağustos 2019'da Merve Aydın Spor Okulu adı altında birçok branşın yer aldığı bir spor okulu açmıştır.
2022'de Survivor 2022: All Star yarışmasında mücadele etmiştir. Yarışmanın 111.günü Aşil Tendonunun kopması sonucu yarışmaya devam edememiştir.
2024'de Survivor 2024: All Star yarışmasında Kırmızı takımda yer almıştır.