Düzce Yığılca İlçesine bağlı Karakaş Köyünde bal üreticiliği yapan vatandaşların kovanlarına dadanan ayı, önceki gün yine bölgede bulunan bal kovanların arasına daldı. Aşırı bal yediği tahmin edilen ayı, vatandaşlar tarafından bitkin bir halde bulundu.
Bunun üzerine vatandaşlar Orman İşletme Müdürlüğüne ihbarda bulunarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ekip, hareket edemeyen ayıyı alarak kamyonet kasasına koydu ve İlçe merkezinde bir veterinere götürdü.
Bu esnada kamyonet kasasındaki ayıyı ve bitkin halini görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Bir çok kişi tarafından cep telefonunakayıt altına alınan bal komasına girmiş ayı sosyal medya hesaplarında paylaşılınca büyük beğeni topladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan ise ayının durumuyla ilgili açıklama geldi. Bakanlık, "Yavru boz ayımız iyi, tedavisi devam ediyor. Balın dozunu kaçıran 'sevimli kızımıza' bir isim verelim, adıyla yaşasın" denildi. Bakanlık'tan bir son dakika açıklaması gelerek yavru ayının adının 'Balkız' olduğu açıklandı.
Öte yandan ayının şirin ve tatlı halleri Türkiye'nin gündemine otururken, dünya basınının da dikkatini çekti.
Fazla bal yiyen ayı işte böyle kendinden geçti | Video
Daily Star, sarhoş ayıdan bahseden Daily Star, Deli bal ile ilgili ayrıntılı bilgi vererek Himalayalar'ın etekleri hariç yalnızca Karadeniz'de üretildiğine dikkat çekildi.
Reuters da boz ayıdan bahsetti. Haberde, bal düşkünü ayının Türk yetkililer tarafından kurtarıldığı söylendi.