Chukotka, Rusya'nın kuzeydoğusunda, Sibirya'da. Yüzölçümü Fransa'dan biraz daha büyük ama sadece 55 bin kişi yaşıyor. Çünkü tabiatı biraz sert. Kış dokuz ay sürüyor, sıcaklığın -60 dereceye düştüğü oluyor. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra halk bölgeyi terk etmeye başladı. Günümüzde ise uçsuz bucaksız topraklarda terk edilmiş kasabalara sık sık rastlanıyor. Kıyıda yaşayan insanlar özellikle mors eti tüketiyorlar. Oldukça geleneksel yöntemlerle avlanıyorlar. Soğuk hava nedeniyle ekip çalışmasıyla hızlı bir şekilde avın parçalara ayrılması gerekiyor aksi taktirde avın parçalanması ya da kullanılması imkansız hale geliyor. Bozkırda yaşan insanların geleneksel yiyecekleri arasında geyik eti, kıyı kesimlerde yaşayanlarda kırmızı et ve yağlı deniz hayvanları bulunuyor. Geyik eti oldukça ufak kıyılarak ya da çok az pişirilerek tüketiliyor. Geyik avından sonra geyiklerin kendi kanı ve yağıyla kaynatılarak yenilebilir şekilde hazırlanıyor. İşte hayatın çok zor olduğu topraklar...