Katil İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamları 136 gündür sürüyor. Can kaybı 29 bin 92'ye çıktı. Siyonist rejim son 24 saatte 107 kişiyi daha öldürdü.
Siyonist İsrail rejimi dünyadan gelen tüm tepkilere rağmen 1.5 milyondan fazla Filistinlinin sığındığı ve Gazze Şeridi'nde kısmen ayakta kalan tek yer olan Refah'ta yeni bir soykırım işlemekte ısrarcı.
İsrail savaş kabinesi üyesi Benny Gantz, Hamas'ın 10 Mart'a kadar Gazze'de tuttuğu tüm rehineleri serbest bırakmaması halinde Refah'a saldırı başlatacaklarını söyledi.
YAŞ KISITLAMASI
Açıklamada, Mescid-i Aksa'da kimlerin ibadet edebileceğine ve ne tür kısıtlamalar uygulanacağına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı. İsrail basınında çıkan haberlerde, İsrail vatandaşı Filistinlilerden de belirli yaşın altındakilerin Mescid-i Aksa'ya girişinin yasaklanacağı belirtildi.
İSRAİL, YARDIM İÇİN TOPLANANLARI ÖLDÜRÜYOR
Al Jazeera'daki habere göre İsrail ordusu, yardım araçlarına doğru koşan Filistinlileri öldürüyor.
"İsrail'in hastanelere yönelik saldırıları, kuşatmaları, ilaç ve yakıt eksikliği ve yaygın bulaşıcı hastalıklar nedeniyle Gazze'deki prematüre bebekler yakın bir ölüm tehlikesiyle karşı karşıya." ifadesine yer verilen paylaşımda, bu trajedinin derhal son bulmasının gerektiği kaydedildi.
KATİL İSRAİL 7 EKİM'DEN BU YANA 31 BİNDEN FAZLA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ
İsrail Hava Kuvvetleri, geçtiğimiz sene 7 Ekim'den bu yana çoğu Gazze Şeridi'ne olmak üzere 31 binden fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 136 gündür devam ederken, İsrail Hava Kuvvetleri geçtiğimiz sene 7 Ekim'den bu yana çoğu Gazze Şeridi'ne olmak üzere 31 binden fazla hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
Hava Kuvvetleri, pilotların bugüne kadar toplam 186 bin uçuş saatini aştığını belirterek, söz konusu saldırıların yaklaşık 7 bininin Kara Kuvvetleri tarafından talep edilen saldırılar olduğunu ifade etti.
Lübnan'a binden fazla hava saldırısı düzenlendiğini aktaran Hava Kuvvetleri, Filistin'in Batı Şeria bölgesine ise 30 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.
Hava Kuvvetleri, Suriye topraklarına da çok sayıda hava saldırısı düzenlendiğini ifade etti. Saldırıların 26 bininin savaş uçakları, 3 bin 800'ünün taarruz helikopterleri ve 3 bin 800'ünün de insansız hava araçları tarafından gerçekleştirildiğini belirten Hava Kuvvetleri, helikopterler ile Gazze Şeridi'nden yaklaşık 500 tıbbi tahliye gerçekleştirildiğini ve binden fazla yaralı askerin hastanelere sevk edildiğini açıkladı.
GAZZE'DE CAN KAYBI 30 BİNE YAKLAŞTI
Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden İsrail saldırılarında 29 bin 92 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 bin 28 kişinin de yaralandığını açıkladı.