Stephanie Winston Wolkoff, yalnızca First Lady Melania Trump'ın yakın bir arkadaşı değil, aynı zamanda danışmanıydı da.
Şimdiyse onun bildiği sırlar Melania Trump'ın başını ağrıtacak gibi görünüyor.
ABD'de Kasım ayında gerçekleştirilecek ABD başkanlık seçimleri öncesinde Trump ailesinin sırlarını ifşa eden kitaplar bir bir yayınlanıyor.
Washington Post muhabiri Mary Jordan tarafından yazılan "Anlaşma Sanatı: Melania Trump'ın Anlatılmamış Hikayesi" 16 Haziran'da raflardaki yerini almıştı. Şimdiyse Melania'nın bir dönem danışmanlığını da yapmış olan eski bir arkadaşı tarafından kaleme alınmış yeni kitap gündemde.
ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın eski arkadaşı ve danışmanı Stephanie Winston Wolkoff'un First Lady hakkında yazdığı kitap daha piyasaya çıkmadan ses getirmeye devam ediyor.
Daha önce proje hakkında bilgisi olan insanlar kitabın içeriğinin büyük ölçüde olumsuz olduğunu ve Melania'yı ağır şekilde eleştirdiğini söylemişti.
Daily Mail'in haberine göre Melania Trump'ın konuşmalarını gizlice kaydeden Wolkoff, First Lady'nin Donald Trump ve onun kızı Ivanka Trump dahil yetişkin çocukları hakkında aşağılayıcı sözler sarf ettiğini öne sürüyor.
New York Magazine ve Huffington Post için çalışan gazeteci Yashar Ali, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla gündeme bomba gibi düştü.
Ali'nin paylaşımlarına göre Wolkoff'un kayıt altına aldığı bu hakaretlerin ne olduğu, 1 Eylül'de piyasaya çıkacak "Melania and Me: The Rise and Fall of My Friendship with the First Lady" (Melania ve Ben: First Lady ile Arkadaşlığımın Yükselişi ve Düşüşü) adlı kitapta yazılı.
Ali bu kayıtların Melania Trump'ın haberi olmadan alındığını belirtirken, First Lady'nin ağzından çıkan en sert sözlerin, gerilimli bir ilişki yürüttüğü söylenen üvey kızı Ivanka hakkında olduğu öne sürülüyor.
Kitabın internette yer alan tanıtım kısmındaysa "Melania, Access Hollywood kaydına ve eşinin Stormy Daniels'la ilişkine nasıl tepki verdi? Ivanka ile anlaşıyor mu? Sırtında 'Gerçekten umurumda değil, ya senin?' yazan ceketi neden giydi? First Lady olduğu için mutlu mu? 107 milyon dolarlık göreve başlama fonuna gerçekten ne oldu?" soruları sıralanıyor.
Beyaz Saray'daki varlığı tartışmalara yol açınca Şubat 2018'de danışmanlık görevinden alınan Wolkoff'un WIS Media Partners adlı firması Trump'ın Ocak 2017'deki göreve başlama töreni için 26 milyon dolar (yaklaşık 192 milyon TL) almıştı.
Stephanie Winston Wolkoff, tartışmaların alevlendiği Şubat 2018'e kadar Beyaz Saray'ın Doğu Kanadı'nda Melania Trump'a gayri resmi, ücretsiz bir danışman olarak hizmet etmişti.
Melania Trump, bir zamanlar kendisine çok yakın olan bu ismin görevine "Üzgünüm. İlişkimizin profesyonel kısmı bitti. Ancak arkadaşlığımızın siyasetten ağır basıyor olması beni teselli ediyor. Tekrar teşekkürler. Çokça sevgiler" diye yazdığı bir e-postayla son vermişti.
Melania Trump'ın en yakın yardımcısı ise, First Lady'nin kocası Donand ve Ivanka hakkında hakarete varan sözler söylerken hiç duymadığını ileri sürüyor.
Grisham, First Lady'nin ailesi hakkında aşağılayıcı ifadeler kullanarak konuştuğunı ileri süren spekülasyonları küçümsedi ve şöyle dedi:
"Bu kitap hakkında bir şeyler duydum. Hakkında pek bir şey bilmiyorum. Maalesef insanların uydurup yazdığı kitaplardan sadece biri gibi geliyor kulağa..."
Grisham ayrıca, ses kayıtlarının arkadaşı tarafından Melania Trump'ın bilgisi olmadan ve yakınlıklarından faydalanılarak kaydedilmiş olmasının 'talihsiz' olduğunu belirtti.
"Eğer herhangi bir ses kaydı alınmışsa, arkadaşının güveninden bu şekilde yararlanmak gerçekten çok talihsiz. Ama ben kitap hakkında pek bir şey bilmiyorum. Yaptığımız işe odaklandık".
Son iddiaların, kısa süre önce Maryanne Trump Barry'nin kardeşi Donald Trump'ı "yalancı" olarak nitelediği ses kayıtlarının paylaşıldığı bir döneme denk gelmesi dikkati çekiyor.