Adadaki uzun ömrün sırrının zencefil ailesinden yerel "getto" (alpinia zerumbet) bitkisinin özü olduğu ortaya çıktı.
Tawada, laboratuvarda bitkinin özünden elde ettiği "iksiri", ömrü sadece bir ay olan solucanlar üzerinde denedi. Solucanları iki gruba ayıran bilim adamları, her gün "getto iksiri alan" hayvanların yaşam süresinin yüzde 22,6 arttığını gördü.
Bu bitkinin üzümde de bulunan antioksidan "resveratrol" maddesini barındırdığını belirten Tawada, geleneksel olarak Okinavalıların kışın getto yapraklarıyla pirinç yediklerini, bu şekilde gribe daha az yakalandıklarını ve güç topladıklarını belirtti.
Ancak Tawada, adaya fast-food restoranlarının açılmasıyla durumun değişmekte olduğuna dikkati çekerek, geleneksel beslenme biçimiyle bağların koparılmaması gerektiğini vurguladı.
1,2 milyonluk nüfusa sahip adada, ortalama insan ömrü 81,2 yıl.