Sonuçların bugün açıklanacağını duyuran Yıldırım: 'İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik.' dedi.
YARIM MİLYONU GEÇER
KOSGEB'in geçen yıl başlattığı 50 bin limitli faizsiz kredi desteği 15 bin kişiye verilmiş; 206 bin kişi de koşulları taşıdığı halde destekten yararlanamamıştı.
10 Şubat-20 Şubat tarihleri arasında yapılan ikinci başvuru sürecinin altıncı gününde Bakan Özlü, 264 bin yeni başvuru geldiğini açıklamıştı. Özlü, 20 Şubat'a kadar toplam başvuru sayısının 500 bini geçebileceği tahmininde bulunmuştu. Özlü, değerlendirmenin nasıl yapılacağını ise şöyle anlatmıştı:
"Biz bunları tıpkı üniversite sınav sonuçları gibi otomatik bir sistemle değerlendireceğiz. Önceliğimiz 1 ila 9 işçi çalıştıran, imalat sektöründeki işletmeler olacak.
Bankalarla ciddi sorunlar yaşamış ve güvenlik soruşturmasını geçemeyenler hariç, şartları taşıyan herkese vermek istiyoruz. 27 Şubat gibi değerlendirmeyi yapıp, Mart ayında sisteme 10.5 milyar lira civarında taze kaynak girmiş olacak. Şartlarımızı taşıyan firma sayısı tahminlerimizin üzerinde gelirse onu da hükümet olarak ayrıca değerlendireceğiz"
KOSGEB tarafından kullandıracağımız 50 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği ile ilgili işlemler bugün başladı, hayırlı olsun.
-Gerekli şartları sağlayan ihtiyaç sahibi 460 Bin 167 küçük işletmeye 50 Bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullandırılacak.