Meteoroloji alarm verdi. İstanbul dahil birçok ilde önce rekor sıcaklıklar yaşanacak sonra kuvvetli yağışlar gerçekleşecek. Kritik tarih verildi. İşte detaylar...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Yurdun kuzey kesimlerinde kuzey, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Prof. Dr. Şen, mayıs ayının sıcak-soğuk dengesizliğiyle geçtiğini ve yağış miktarının yetersiz kaldığını vurguladı. Şubat ve mart aylarının ise dünya genelinde rekor sıcaklıklarla geçtiğini hatırlattı. Türkiye'de de şubat ayı boyunca sıcaklıklar mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyretti.
Bugün itibarıyla Türkiye genelinde yaz havası etkili olmaya başladı. İstanbul'da sıcaklık 29 dereceye çıkarken, İzmir'de 33, Antalya'da 30, Adana'da ise 35 dereceye ulaşması bekleniyor. Hafta sonuna kadar bu sıcaklıkların devam edeceği tahmin ediliyor.
Pazartesi günü itibarıyla sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini ve ülke genelinde yağışların artacağını söyleyen Şen, özellikle İç Anadolu'daki tarım alanları için bu yağışların önemli olduğunu belirtti. "Montları tamamen kaldırmak için biraz daha beklemek gerekecek" ifadelerini kullandı. Öte yandan pazartesi itibarıyla başlayacak yağışların 5 gün boyunca süreceği ifade edildi.
İŞTE BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU
MARMARA
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
BALIKESİR 12°C, 33°C
Az bulutlu ve açık
EDİRNE 14°C, 31°C
Az bulutlu ve açık
İSTANBUL 17°C, 28°C
Az bulutlu ve açık
KIRKLARELİ 14°C, 29°C
Az bulutlu ve açık
AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, yarın (Cuma) Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii'nin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA 18°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu
ANTALYA 22°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu
HATAY 17°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu
ISPARTA 14°C, 31°C
Parçalı ve az bulutlu
İÇ ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA 12°C, 30°C
Parçalı ve az bulutlu
ESKİŞEHİR 13°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KONYA 15°C, 32°C
Parçalı ve az bulutlu
NEVŞEHİR 14°C, 28°C
Parçalı ve az bulutlu
BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU 9°C, 29°C
Parçalı ve az bulutlu
KASTAMONU 8°C, 27°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SİNOP 14°C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu
ZONGULDAK 17°C, 25°C
Parçalı ve az bulutlu
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusunun çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA 13°C, 33°C
Parçalı ve az bulutlu
RİZE 14°C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu
SAMSUN 14°C, 24°C
Parçalı ve az bulutlu
TRABZON 14°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzeyinin çok bulutlu, Ardahan, Kars, Erzincan ve Erzurum çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ERZURUM 7°C, 23°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KARS 4°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MALATYA 15°C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu
VAN 10°C, 21°C
Parçalı ve az bulutlu