Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

'de kaz yetiştiriciliğinde önemli yere sahip 'ta, kış öncesi besiye alınan kazlar, şu sıralar kesimi yapılıp kadınların hünerli ellerinden geçerek sofralara ulaşıyor. Bakın bu kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

'ın ilçe ve köylerinde nisan ayında meralarda otlayan, ekim ayından bu yana yalnızca arpayla besiye alınan ve kar yedikten sonra yağlanarak lezzetini alan kazların kesim işlemi sürüyor.

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

Kesim öncesi kaz çiftliklerinde ve kümeslerde beslenen ve kış sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan kazlar, kesildikten sonra kadınlar tarafından kazanlardaki sıcak suda kısa süre bekletilip tüyleri temizleniyor.

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

TANDIR ATEŞİ YA DA OCAKTA

Daha sonra ateşi ya da ocakta ince tüyleri yakılarak tuzlanan kaz etleri, bir süre kurutularak kış sofralarına servis ediliyor.

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

Kentte ve ilçelerde daha çok aile işletmelerince yapılan kaz besiciliğini genellikle ev kadınları üstleniyor.

kesim öncesi meralarda otlatıp besiye alan kadınlar, bu meşakkatli sürecin büyük çoğunluğunda yer alıyor.

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

Kentin Selim ilçesine bağlı Karahamza köyünde kaz besiciliği yapan Seda Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'ın en önemli lezzeti kaz etini kış sezonu için hazırlamaya başladıklarını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN EN LEZZETLİ KAZLARI KARS'TA"

Altun, Kars kazının lezzetinin ayrı olduğunu ve yiyenlerin bir daha yemek için kente geldiğini ifade ederek, "Lezzet olarak 'nin en iyi burada olur, kazlarımızı özenle hazırlayıp satışa sunuyoruz." dedi.

Bakın kazın sofraya gelme serüveni nasıl...

Kaz yetiştiriciliğinin zahmetli olduğunu aktaran Altun, "Kestiğimiz , kazanların içerisinde kaynayan sıcak suya bıraktıktan sonra önce tüyleri ile iç organlarını temizleyip ateşle deri üzerindeki küçük tüyleri yakıyoruz. Kaz etini daha sonra yeniden yıkayıp tuzlayarak kurumaya bırakıyoruz. Kuruyan kaz eti, uzun süre bekletilip restoranlarda ve sofralarda tüketilebilir." diye konuştu.

BİZE ULAŞIN