Her gün sıklıkla hiç düşünmeden tükettiğimiz bazı besinler öyle ilginç sırlar taşıyorlar ki "Yok artık!" diyeceksiniz! İnsan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok maddenin kaynağı besinlerdir. Bazen lezzetli diye tükettiğimiz besinlerin sağlık yerine zarar getirdiğini biliriz ama yinede yeriz. Sonucunda hastalıkların temelinde de bu sağlıksız besinlerin yattığı aşikardır. Ama bazı besinler var ki içlerindekileri asla tahmin edemezsiniz. Bu sırlarla dolu besinler hakkında öğrendiğiniz gerçeklerden sonra bir çoğunu belki bir daha hiç yiyemeyeceksiniz. Besinlerle ilgili tuhaf ama gerçek olan bu bilgileri duymaya hazır olun! İşte besinlerle ilgili ilginç ve bir o kadar tuhaf bilgiler...
Çoğu zaman yiyip geçiyoruz ama bazı yiyecekler çok ilginç sırlar taşıyorlar. Bu sırların bazıları duyana gerçekten "Yok artık!" dedirtecek kadar tuhaf. Örneğin acı biberin aslında ağzınızı yakmadığını söylesek ne düşünürsünüz? Ya da her evde bulunan bir sebzenin Wi-Fi sinyallerini emip yansıtabildiğini söylesek? Kulağa inanılmaz geliyor değil mi? İşte sizi çok şaşırtacak bazı tuhaf gerçekler...
Somon denince akla pembe bir balık gelir ama aslında çiftliklerde yetiştirilen somonların etleri beyaz olur. Somon üreticileri bu rengi elde etmek için balıkların yemlerine karotenoid denen ve bitkilerden elde edilen boyar maddeler ekler. Doğal somon ise bol bol karides yediği için rengi pembedir.
Doğal balın nem seviyesi çok düşük asit seviyesi ise çok yüksektir. Bu iki özelliği nedeniyle ağzı sıkıca kapalı tutulan bir bal kavanozunun içinde bakteriler oluşur oluşmaz ölürler. Bu da balın asla bozulmaması anlamına gelir. Arkeologların Mısır piramitlerinde buldukları 3 bin yıllık balların yenebilir koşulda olmasının sırrı da budur. Balın yanı sıra tuz, şeker ve çiğ pirinç de asla bozulmaz.
Markette son zamanlarda şalgam suyunun da hammaddesi olan mor havuçları görmeye alıştık ama yine de havuç denince aklımıza turuncu bir sebze geliyor. Ancak İngiltere'de bulunan Ulusal Havuç Müzesi'ne göre, gerçek havuç mor renkli ve incecik beyaz köklü bir sebzeydi. 16'ncı yüzyılın sonunda yaşanan bir genetik mutasyon turuncu havuçları yarattı. Kim bilebilirdi ki bu renk orijinaline baskın gelecek?