Türkiye, sadece yemekleriyle değil, kendine özgü yetişen ürünleriyle de dünyanın en vazgeçilmez lezzetlerinin merkezi halinde. Özellikle kuruyemişler konusunda birbirinden farklı çeşitler bulunuyor. Bunlar arasında 3 tanesi ise dünyanın peşinde koştuğu, en yüksek kalitedeki çeşitler olarak listeleniyor. İşte Taste Atlas'ın "dünyanın en iyisi" dediği o liste…
Doğudan batıya, Türkiye'nin topraklarının bereketi aynı zamanda en lezzetli ürünlerin de merkezi haline gelmesini sağlıyor. İşte dünyanın peşinde koştuğu o yemişler…
İdeal iklim ve mükemmel toprak koşulları nedeniyle bu fıstıklar canlı yeşil bir renge ve yoğun, karmaşık ve narenciye aromasına sahiptir.
AYDIN KESTANESİ
Türk kuruyemişlerinin en yaygınlarından biri de hiç şüphesiz, Büyük Menderes nehri yakınındaki yüksek ovalarda bin yıldır yetiştirilen, verimli Aydın ilinin kestanesidir.
Kestane, yüksek mineral ve besin içeriği nedeniyle kış aylarında oluşan zihinsel ve fiziksel yorgunluğu gidermek için kullanılan doğal güç gıdası olarak değerlidir.
Aydın kestanesi diğer kabuklu meyvelere göre daha az yağ içerir ve zengin bir linoleik asit kaynağıdır.
Kestanenin kökeni bilinmemekle birlikte anavatanının Anadolu'daki Türk bölgesi olması ihtimali yüksek olup, Anadolu'dan Yunanistan üzerinden Akdeniz'in geri kalanına yayıldığı sanılmaktadır.
GİRESUN FINDIĞI
Giresun tombul fındığı, Türkiye'nin Giresun ilinde yetişen, enfes tadı ve farklı aromasıyla övülen bir fındık türüdür.
Büyük ve yuvarlaktır, kolay kırılabilen pürüzsüz ve parlak bir kabuğa, dolgun, yağlı, etli ve lezzetli bir iç yapıya sahiptir.