Hasan Can Kaya, deprem bölgesine 250 bin TL'lik bağış yapmıştı. Konuşanlar bilet gelirlerinin uzun süre depremzedelere aktarılacağını duyuran komedyen, çok anlamlı bir yardıma daha imza attı.
10 ilde yıkıma yol açan depremde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türkiye'yi hüzne boğan deprem sonrası ünlü isimler de tek yürek oldu.
Hasan Can Kaya, "Arkadaşlar gün birlik günüdür. 10 depremzede çocuğun hayat boyu eğitim masrafını üstlendik. Ayrıca Konuşanlar'daki bağışların ve bilet gelirlerinin tamamı uzun bir süre sadece deprem yakınlarına aktarılacaktır" açıklamasını yaptı.
Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli deprem, Türkiye'de 10 ili etkiledi. Büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından sanat dünyası birlik çağrısı verdi. Kerem Bürsin de o isimlerden biriydi...
Bürsin, deprem bölgesine yapılan yardımlara destek vermek için ilk günden beri birçok ünlü isim gibi seferber.
Ünlü oyuncu depremzedeler için önce 200 bin TL bağışlamış, sonra yardımın geniş bir platforma ulaşması için bir vido çekip dünyaya çağrıda bulunmuştu.
İngilizce olarak destek istediği mesajı sosyal medya hesabından paylaşan sanatçı, şunları dile getirmişti:
Kerem Bürsin, Türkiye'de depremden etkilenenlere yardım için dünyaya seslendi | Video
"Herkese merhaba. Hepinizin zaten bildiği gibi, 6 Şubat'ta yaşanan 7,7 ve 7,5 şiddetindeki iki deprem Türkiye'nin 10 şehrini etkiledi. Neredeyse 14 milyon kişi doğrudan etkilendi, yaklaşık 10 bin yapı da yıkıldı.
DÜNYA ÇAPINDA SES GETİRDİ
Bürsin'in çağrısı dünya çapında ses getirdi; Brezilyalı futbolcu Marcelo Vieira başta olmak üzere birçok ünlü isim tarafından paylaşıldı.
Öte yandan Atv dizisi Ben Bu Cihana Sığmazam'ın oyuncusu Oktay Kaynarca, deprem bölgesindeki dayanışmaya dikkat çekmişti. Yurt dışından gelen yardımlar ve halkın seferberliği karşısında duygulandığını söyleyen Kaynarca, "Böyle bir dayanışma örneği ancak bu topraklara mahsustur.
Azerbaycan da dahil bütün bir ülke deprem bölgesindekiler kadar acı çekiyor, yürekleri onlarla atıyor, yediklerinden, yataklarından ısınmaktan utanıyor.
Yosi Mizrahi, Beşiktaş'taki yardım organizasyonuna katılmıştı. Mizrahi, deprem bölgesine gönderilmek üzere toplanan malzemeleri kamyonete taşımıştı. Mizrahi, hayvan mamalarını da kamyonete taşımıştı.
Atv dizisi Kardeşlerim'in başrol oyuncularından Celil Nalçakan da yardım toplama merkezindeki çalışmalara katılmıştı. Oyuncu "Bölgede çok fazla çadır ihtiyacı var. Biz biraz bulduk ama biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Elimizden geleni yapalım" demişti.
ALMANYA'YI AYAĞA KALDIRDILAR
Rapçi Summer Cem ile sunucu Nazan Eckes, Almanya'da yardım kampanyası başlatmıştı. İkili, 169 bin Euro topladıklarını duyurup destek olan herkese teşekkür etmişti.
K.MARAŞ'A KOŞTU
Oyuncu Alper Kul, Kahramanmaraş'ta arama kurtarma ekiplerine katılmıştı. Enkaz altında kalanlara yardım etmeye çalışan Kul, "Buradan dün bir amcamızı çıkardılar. Sabahın erken saatleri sesleri duymak için daha elverişli oluyor" demişti. Kul, bir de uyarı yapmıştı: "Gelen ihbarları değerlendirmeye çalışıyoruz ancak yaklaşık bir saattir aradığımız yerde bir şey çıkmadı. Lütfen yanıltıcı bilgi atmayın. Lütfen daha duyarlı olalım."
KOSTÜMLERİNİN GELİRİ KIZILAY'A
Sanatçı Muazzez Ersoy, kostümlerinin satışından elde edilen geliri bir uygulama üzerinden direkt olarak Kızılay'a bağışladığını söylemişti. Ersoy, "Aslında ilk etapta Mehmetçik Vakfı'na, ikinci etapta Polis Vakfı'na bağış yapacaktık, öyle duyurmuştum, ama yaşadığımız deprem nedeniyle elde edilen geliri Kızılay'ımıza yolladık... İnşallah milletçe el ele vererek yaraları saracağız" demişti.
ALMANYA'DAN DESTEKDESTE
Almanya Berlin'de "Türkiye'de gerçekleşen deprem için yardımda bulunmak ister misiniz?" başlıklı sayfalar açıldı. Oyuncu Hülya Duyar da Almanya'da başlatılan yardım kampanyasını duyurdu.
İYİLİK TİMİ İŞ BAŞINDA
Oğuzhan Koç; eşi Demet Özdemir, İbrahim Büyükak, Ümit Erdim, Derya Uluğ ve Berkay Şahin, komedyen Yasemin Sakallıoğlu ile birlikte İstinye'de depremzedeler için yardım toplamıştı. Yardım TIR'ını AFAD'a gönderen Sakallıoğlu, ardından eşi Burak Yırtar'ın Gaziantep'in Islahiye ilçesine gittiğini söylemişti. Yardım kampanyasına destek olan Derya Uluğ ise yurt dışından destek olmak isteyenler için yönlendirmelerde bulunmuştu.
İbrahim Büyükak ile Oğuzhan Koç yardım kolilerini elleriyle paketleyip TIR'lara yüklemişti. Öte yandan Demet Özdemir "Göndermeye çalıştığımız yardımların üzerine çökerseniz ne için olursa olsun, size lanet olsun! Sizi kendi vicdanınızla baş başa bırakıyorum" diyerek isyan etmişti.
ÇORBADA ONLARIN DA TUZU VAR!
Etiler'de objektiflere yansıyan Azra Akın, bir mağazadan deprem mağdurları için alışveriş yapmıştı. Akın, daha sonra aldıklarını deprem bölgelerine gitmesi için görevlilere teslim etmişti.
ÇADIR ÇAĞRISI
Oyuncu Feyyaz Şerifoğlu ve şarkıcı Fatih Ürek, bir yürek olarak depremzedeler için yardım kolileri hazırlamıştı. Gözyaşlarına hakim olamayan Ürek, ''Bugün yakın dostlarım olan holding sahibi arkadaşlarımın 61. yardım TIR'ını da afet bölgesine hazırlayıp hayırlısıyla yolladık. Katkıda bulunan herkese minnettarım, yardımlarımız devam edecek, başımız sağ olsun, geçmiş olsun Türkiyem'' demişti.