Türkan Şoray 46 yıl önce başrol oynadığı Türk-Rus ortak yapımı 'Ferhat ile Şirin'in Moskova'daki özel gösterimine katılmak için Rusya'ya gitti. İlk işi 'Ferhat ile Şirin'in yazarı Nazım Hikmet'in mezarını ziyaret etmek oldu. Ardından 1973'te gidip Türk bayrağı açtığı Kızıl Meydan'a koştu.
TÜRKAN ŞORAY'DAN 50 YIL SONRA AYNI KOMBİN!
Türkan Şoray son olarak geçmişten günümüze taşıdığı 50 yıllık kombiniyle ilgi odağı oldu. Yeşilçam'ın en şık kadınlarından olan Türkan Şoray 50 yıl önce bir filminde taşıdığı kombini yeniden giymişti.
Ergün, 'Sultan'a olan hayranlığını, "Onu hep heyecanla takip ettim ve hâlâ da heyecanlanıyorum" diye anlatmıştı.
Gençliğinden beri Türkan Şoray hayranı olduğunu söyleyen Halil Ergün, 'Sultan'la ilk tanışmasını şöyle anlattı:
"İznik'te kerpiçten yapılmış tek katlı bir sinemada insanlar film seyretmeye gidiyordu. Orada seyirci olarak sinemayla tanıştım. Bir gün çarşıda yürüyorum. Çınara çakılmış tahta bir reklam panosu var; yeni bir film gelmiş… 'Köyde Bir Kız Sevdim' diye. Hiç tanımadığımız bir genç kız; işte o Türkan Şoray'dı."
TIRNAKLARIYLA VAR OLDULAR
Usta oyuncu, Türkan Şoray'a bu anısını yıllar önce anlattığını da ifade ederek, "Ona kur yaptım, ben seninle ilk orada tanıştım diye. Sonra da Türkan Şoray oldu zaten, her zaman heyecanla takip ettim onu" demişti.
Türkan Şoray ve Fatma Girik'in Türk sinemasındaki yerinin ayrı olduğunu da söyleyen Ergün, "Onlar bizim topraklarımızın iz bırakmış, ileride anılacak unsurlarının başında gelen isimler. Onlar halkın mahallesinden yürüyerek geldiler Yeşilçam'a. Fatma Girik, Türkan Şoray, tırnaklarıyla var oldular ve hâlâ varlar. Onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu. Sanatçının büyük bir hayranı olduğunun altını çizen Ergün, "Heyecanlanıyorum hâlâ Türkan'la konuştuğum zaman, şu anda onu anlatırken de" diyerek, heyecanını gizleyememişti.