Apple'ın elektrik araç geliştirdiğine dair söylentiler senelerdir ortalıkta dolanıyor. İsimsiz sanayi kaynakları bu araç projesinin bir dönem rafa kaldırıldığını, fakat Apple'ın yükselmekte olan elektrikli araç pazarından dolayı projeyi yeni bir ekiple yeniden geliştirmeye başladığını ileri sürüyor. Şimdiye kadar Apple her zaman yaptığı gibi bu konuda herhangi bir açıklamada bulunmadı.
Yakın zamanda da Apple'ın elektrikli otomobili için Hyundai, Kia ve Nissan gibi isimlerle görüştüğü iddia edilmişti.
Apple'la ilgili bu iddialar otomobil üreticilerinin de radarından kaçmadı. Geçtiğimiz haftalarda Volkswagen CEO'su Herbert Diess'in Apple'ın otomobil projesiyle ilgili açıklamalar yapmıştı. Diess bu açıklamalarında, Apple'ın piyasaya sürmeyi düşündüğü otomobilden çekinmediğini söylemişti. Bu kezse başka bir Alman otomobil devi olan BMW'den açıklama geldi. Şirketin Finans Direktörü Nicolas Peter, Apple'ın iddialar kapsamındaki otomobil projesiyle ilgili konuştu.
Nicolas Peter, Apple'ın otomobil projesiyle ilgili ne düşündüğünün sorulması üzerine, geceleri çok rahat bir şekilde uyuduğunu söyledi. Otomobil sektöründeki rekabetin güzel bir şey olduğunu ifade eden BMW finans direktörü, bu tür girişimlerin sektördeki diğer isimleri motive ettiğini belirtti. BMW'nin otomobil sektöründeki en güçlü isimlerden biri olduğunun altını çizen Peter, lider konumda kalmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini beyan etti.
Apple'ın otomobil projesi ne durumda diye soracak olursanız, şu sıralar yeni bir gelişmenin olmadığını söyleyebiliriz. Bu bağlamda Hyundai ve Kia Motors ile görüşüldüğü açığa çıkmış ancak Kia Motors'un bunu duyurması üzerine anlaşmaların iptal edildiği söylenmişti. Başka bir deyişle Apple, bu tür bir açıklamadan rahatsız olmuştu. Bunun sonrasında ise Nissan'ın Apple için otomobil üretebileceği açıklanmış ancak bu konuyla ilgili de yeni bir gelişme yaşanmamıştı. (Webtekno)