Kurban Bayramı'nda sağlıklı beslenmenin püf noktaları;
Güne mutlaka kahvaltı yaparak başlayın. Sabah kahvaltıda; 1-2 dilim tam tahıllı ekmek, 1 dilim beyaz peynir, 1 adet haşlanmış yumurta, domates, dereotu, 3 adet zeytin, 2 adet ceviz, 2 adet Kuru erik tercih edebilirsiniz. (Kahvaltıdan itibaren, porsiyon kontrolü yapmaya başlayın..)
Bayram ziyaretlerinde farkında olmadan fazla miktarda çay ve kahve tüketilir. Kalp ritim bozuklukları ve mide şikâyetleri gibi sağlık problemleri yaşanmaması için çok fazla miktarda tüketmeyin.
Bayram ziyaretlerinde ikram edilen şeker, çikolata ve hamur işi tatlılar kilo alımına neden olur. Bu yiyecekleri porsiyon kontrolü yaparak veya sütlü tatlıları tüketmeyi tercih edin. Size gelen misafirlerinize meyveli veya sütlü tatlı veya tatlandırıcı ile yapılmış kuru erik veya kuru kayısı kompostosu ikram edebilirsiniz.