Tahin, güçlü bir antioksidan deposu olarak bilinir ve vücuttaki toksinlerden arınmanın önemli bir yolu olarak kabul edilir.
Uzmanlar tarafından günlük olarak düzenli tüketilmesi tavsiye edilen bu besinin diğer faydaları da şunlardır:
TAHİN NEDİR?
Tahin yapımı, susam tohumlarının toplanması ve elenmesiyle başlar. Daha sonra, tohumların kabukları soyularak işlem devam eder.
Ardından, susamlar yıkanır ve 200 dereceye kadar ısıtılan bir fırında yaklaşık 3 saat boyunca kavrulur.
Sonrasında, oda sıcaklığına soğumaları için bırakılırlar ve daha sonra ezilerek tahin elde edilir.
TAHİN NASIL TÜKETİLİR?
Tahin, pek çok unlu mamulün yapımında kullanıldığı gibi balla karıştırılarak da tüketilen bir besindir.
Ancak en yaygın kullanım şekli, pekmezle karıştırılarak tüketilmesidir. Ayrıca, çok sevilen humusun içinde de sıkça bulunur. dır.
Günde bir kaşık tahin tüketmek, kısa ve uzun vadede pek çok yarar sağlar.
Bir kaşık tahin yaklaşık olarak 30 kalori içerirken, bir porsiyonda ise 175 kalori bulunmakta
HEM VİTAMİN HEM DE MİNERAL DEPOSUDUR
Tahin, karaciğer detoksu için önemli bir madde olan metiyonin açısından zengin bir kaynaktır.
TAHİNİN FAYDALARI
Tahin, doymamış yağlar açısından zengin bir kaynaktır ve düzenli tüketildiğinde vücuttaki kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar hastalıklarından korunmanıza yardımcı olabilir.
Ayrıca, içeriğindeki pek çok vitamin sayesinde, özellikle B, C ve E vitaminleriyle gastrit gibi mide hastalıklarını önleyebilirsiniz.
Bağışıklık sisteminin korunmasında önemli olan çinko, demir, selenyum ve bakır bakımından da zengindir.
Bu nedenle, düzenli olarak tahin tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalıklardan korunabilirsiniz.