Corona virüsü salgını nedeniyle lige verilen aranın ardından 12 Haziran'da başlayacak maçlar için Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde gruplar halinde antrenmanlarını sürdüren Fenerbahçe'de yaz transfer dönemi için çalışmalar başladı.
Yeni sezonda takımı baştan aşağı yenilemeyi planlayan sarı-lacivertliler, savunma hattını güçlendirmek için kolları sıvadı.
Sezon başında transfer ettiği Zanka'yı kiralayan, Rami ile de yollarını ayıran Kanarya, ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Falette'den istediği katkıyı alamadı.
Rotasyondaki bir diğer stoperi Sadık Çiftpınar'ın da çapraz bağlarından geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapatmasının ardından bu bölgede orta saha oyuncusu olan Jailson'u kullanan sarı-lacivertliler, Serdar Aziz'in yanına en az bir takviye yapmak için arayışlarını hızlandırdı.
ERTUĞRUL ERSOY FENERBAHÇE'YE ÖNERİLDİ
Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, sezon başında Fransa Lig 2 takımlarından Le Havre'a transfer olan Ertuğrul Ersoy sarı-lacivertlilere tavsiye edildi.
Le Havre'da yeri sağlam olan 23 yaşındaki Ertuğrul'un 750 bin Euro bonservisle gittiği Fransız ekibiyle Haziran 2023'e kadar sözleşmesi var.
TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTİYOR
Ancak genç savunmacı Türkiye'ye dönmek istiyor. Ertuğrul'un bu kararında Fransa'da liglerin mevcut hâliyle tescil edilmesinin de etkili olduğu öğrenildi.
SERGEN YALÇIN DA İSTİYORDU
Sergen Yalçın'ın kadroda görmek istediği Ertuğrul için Beşiktaş'ın ekonomik şartları yeterli gelmeyince rota Fenerbahçe'ye döndü.
Genç stoperin çok yüksek bir ücret talep etmemesi sarı-lacivertlilerin transfere daha sıcak bakmasını sağladı.
Le Havre'la da anlaşma sağlanırsa Ersoy, yeni sezonda Fenerbahçe formasını giyecek.
Ertuğrul, Kadıköy'de sahne alırsa Bursaspor'un iki eski kaptanı (Serdar Aziz-Ertuğrul Ersoy) omuz omuza olacak.