Vedat Muriqi'yi uzun süre devam eden görüşmeler sonucu Lazio'ya satan Fenerbahçe'de Altay Bayındır, Avrupa takımlarının gözdesi oldu.
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu-Erol Bulut ikilisinin ortak aklıyla yapılan 14 transferle yepyeni bir kadro oluşturulurken, Süper Lig'de geride kalan üç hafta içinde takımın en başarılı ismi olarak genç file bekçisi öne çıktı.
Bir kaleci için muhteşem ölçülerdeki fiziği, gelişime açık zihin yapısı ve genç yaşıyla İngiltere ve Fransa kulüplerinin radarında olan 22 yaşındaki Altay, önündeki defans kurgusunun sağlamlaşmasına paralel olarak, performansını her maç daha da yükseltiyor.
Süper Lig'in ilk haftasındaki Çaykur Rizespor maçının 35 ve 42. dakikalarında Boldrin'in iki tane gollük vuruşunu kurtararak 2-1'lik galibiyette büyük pay sahibi olan genç kaleci, 3. haftada 0-0 berabere kalınan Galatasaray derbisinde de 5 isabetli şutta gole izin vermedi.
Altay Bayındır'ı olumlu yönde etkileyen bir diğer isim; kendisi gibi 22 yaşında olan takım arkadaşı Oytun Özdoğan. Yakın iki dost olan iki kaleci, kamplarda aynı odada kalıyor ve boş vakitlerini birlikte değerlendiriyor.
Altay ve Oytun'un birlikte yapmayı en çok sevdiği etkinlik ise masa tenisi maçları. Bu sporda oldukça iddialı olan iki kalecinin kendi aralarında oynadıkları karşılaşmaları bütün takım arkadaşları heyecanla takip ediyor.