Cenk Tosun'un rekor bir bedelle Everton'a transferi sonrasında Negredo'nun da soru işaretleri yaratması nedeniyle forvete takviye için çalışmalar gerçekleştiren Beşiktaş, önce golcüsünü İngiltere'de aramıştı.
Buna karşın oyuncunun ısrarla Siyah-Beyazlılar'a transfer olmak istediğini dile getirmesi etkili oldu.
Love'ın "Beni bırakın. Beşiktaş'a gitmek istiyorum. Alanyaspor'a yüreğimle hizmet ettim. Bana müsaade edin" demesi Alanya yönetiminin fikrini değiştirdi.
Oyuncuyu bırakmak istemeyen yöneticiler, takımdan ayrılmak isteyen Love'u göndermemenin yarardan çok zarar getireceğini düşünerek bonservis bedelinde indirime gitti.
Vagner Love, geçen sezon mayıs ayında yaptığı açıklamasında Kartal'a övgülerde bulunmuştu.
Antalyaspor'un eski hocası Jose Morais, geçen gol krallığı yarışında bulunan eski oyuncusu Samuel Eto'o ile Vagner Love'u kıyaslayarak, "Vagner Love gol krallığı yarışında iddialı bir durumda. Şu anda, 'Eto'o mu? Vagner Love mı?' derseniz... Vagner'i tercih ederim" sözleriyle dikkat çekmişti.
Portekizli, çalıştırıcı, "Eto'o büyük futbolcu ve kariyeri ortada fakat tercihim Love olur. Vagner Love şu anda Eto'o'dan daha iyi" şeklinde konuşmuştu.
Vagner Love, Beşiktaş tarihinde forma giyecek 18. Brezilyalı futbolcu oldu. Sambacılar, Siyah-Beyazlılar'ın tarihinde toplamda 935 maça çıkarken, fileleri 204 kez havalandırmayı başardı.