Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı sebebiyle İngiltere'ye giriş yasağı verilen Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in kızı Sofia Abramovich, şaşırtan bir Putin paylaşımına imza attı. Bu arada İngiliz basınından Abramovich'e bir kötü haber daha geldi. İşte son dakika haberinin detayları...
Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı başlattığı işgalin ardından futbol dünyasının en çok konuştuğu olaylardan birisi Roman Abramovich'in İngiltere'ye girişinin yasaklanması olmuştu.
Premier Lig devi Chelsea'nin milyarder sahibi Abramovich, İngiltere'nin, Rusya'ya karşı aldığı yaptırım kararlarından nasibini aldı.
Bu dönemde de kısa bir süreliğine İngiltere'de bulunabilen Abramovich'in vize başvurularının bundan sonra kesinlikle reddedileceği öne sürüldü.
Chelsea, Abramovich döneminde 3 Premier Lig Şampiyonluğu, 2 Lig Kupası Şampiyonluğu, 3 FA Kupa Şampiyonluğu, 2 UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve 2 UEFA Avrupa Ligi Şampiyonluğu elde etti.
Yaşananların ardından Abramovich'in kızı Sofia, Ukrayna'yı işgal ettiği için Rus lider Vladimir Putin'i eleştiren bir paylaşımda bulundu.
CHELSEA SATILABİLİR
Öte yandan Bloomberg'e konuşan ve ismi açıklanmayan bir yönetici, kulüp satışı için araştırma yapıldığını bildirdi. Chelsea, yaşananların ardından olası satış için inceleme başlattı.