Son dakika haberi: Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında evinde Konyaspor'u 2-0 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı. SABAH Spor'un usta yazarları Erman Toroğlu, Ali Gültiken ve Fatih Doğan oynanan karşılaşma ile ilgili flaş ifadeler kullandı. İşte son dakika Beşiktaş - Konyaspor maçı haberinin tüm detayları...
Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş ile Konyaspor karşı karşıya geldi ve siyah-beyazlılar evinden 2-0 galip ayrıldı.
Kara Kartal'a galibiyeti getiren golleri genç yıldız Semih Kılıçsoy ve tecrübeli santrfor Cenk Tosun kaydetti.
Bu skorla beraber Fernando Santos ve öğrencileri puanını 43'e yükseltti ve 4. sıradaki yerini korudu. Küme düşme hattında bulunan Konyaspor ise 25 puanla 19. sırada kaldı.
SABAH SPOR YAZARLARINDAN OLAY SÖZLER
Heyecanı yüksek mücadelenin ardından SABAH Spor'un usta yazarları Erman Toroğlu, Ali Gültiken ve Fatih Doğan olay ifadeler kullandı.
İşte o sözler...
FATİH DOĞAN - TAKIMI RASHICA ATEŞLEDİ
Beşiktaş için Konyaspor maçı çok önemli bir eşikti…. Gerek kadrodaki eksiklikler, gerekse takım oyunundaki sıkıntılar teknik direktör Fernando Santos'un sistem tercihlerini sorgulamaya açmıştı.
Özellikle deplasmanlarda topu rakibe bırakan, savunmada kalan oyun anlayışı şu tartışmayı gündeme getirdi: Santos genel olarak kontrollü mü, savunmacı mı? Yoksa takımdaki şartlar mı onu bu vasat oyunu oynamaya itiyor? Bu şüpheler kafa yorucu noktadaydı.
Konya maçı bu açıdan önemli bir veriydi. Çünkü sakat ve eksik oyuncuların çoğu kadroya döndü. Maç başladığında savunma oyuncuları arasında ve birinci bölgeden ikinci bölgeye geçiş organizasyonunda sıkıntı olduğu görüldü. Kısır döngü, alışkanlıkların ve uyumsuzlukların yansıması olabilir. Ancak ikinci yarı daha diri, istekli, organize ve gole daha yakın oynayan bir takım izledik.
Semih'in attığı gol çok klasdı ve oyunu rahatlattı. Maç daha da güzelleşti. Cenk'in golü havayı tamamen değiştirdi. Tüpraş Stadı'na ilk kez çıkan Muçi ve Al-Musrati'nin performansları son maçlarına göre daha iyiydi. Adaptasyon sürecini aştıkça daha iyi olacaklarının sinyalini verdiler.
Rashica sahanın en çok koşan, takımı en çok ateşleyen ismiydi. O varken Beşiktaş daha efektif oynuyor. Muçi'nin forvet arkasında oynatılması da verimini artırdı. Aboubakar'ın 81'de oyuna girerken ıslıklanması, aradaki gönül ilişkisinin sarsıldığının açıkça göstergesi. Taraftar konuyu çözmüş durumda. İş kazan-kazan noktasına taşınmış. Yönetim de Aboubakar da taraftarlar da bu bakış açısına sahip…
ALİ GÜLTİKEN - HEM GELİŞİYOR HEM GELİŞTİRİYOR
Büyük takımların ilacı galibiyettir. Oyun, sistem, taktik elbette futbolda çok önemlidir. Ama kazanamadığınız taktirde bunların hepsi çöp olur. Kimse, çok iyi oynayıp da galip gelemeyen bir takımdan memnun olmaz. Beşiktaş yeni bir teknik adamla, kadrosuna kattığı yeni oyuncularla tekrar yeni bir başlangıç yapmak istiyor.
Ligin kaçıncı haftasının olduğunun çok önemi yok. Büyük takımların her zaman yeniden başlamak için bir nedeni vardır. Beşiktaş da kadrosuna kattığı ve milli takımlardan dönen oyuncularıyla kazanma ruhunu sürekli hale getirmek istiyor. Önünde bulunan üçüncülük hedefini yakalama arzusunda. Bir yandan bu hedefine koşarken bir yandan da devre arasında kadroya kattığı Muçi ve Al-Musrati gibi oyuncuları da takımın asli ve maç kazandıran elemanları haline getirmeye çalışıyor.
Milli takımlardan dönen Masuaku, Colley ve ikinci yarıda oyuna dahil olan Aboubakar gibi eski oyuncularının da yeniden takıma katkı yapmaları bekleniyor. Bu kadrodan elle tutulur, gözle görülür somut neticeler alabileceğinin ipuçlarını Konya karşısında gördük. Semih'in kendine olan güveni, golcülüğü bütün camia tarafından kabullenilmiş durumda.
Her maç Beşiktaş kazanmak bir yana Semih'ten gelecek gollerin heyecanını yaşıyor. Semih bu beklentiye Konyaspor karşısında yine cevap verdi. Hem kendi gelişiyor hem de çevresini geliştiriyor. Rashica ve Cenk Tosun'un da oyuna katılımıyla Beşiktaş maçı istediği gibi çözdü. Siyah-beyazlılar, sadece Semih'in arzusu ve isteğiyle değil, diğer oyuncuların da katkılarıyla 'bu takım olacak' duygusunu taraftarına gösterdi.
Orta sahada ha babam top çevir. İkinci yarı Beşiktaş biraz daha etkili başladı. Nitekim golü de buldu. Sonra da ikinciyi. İkinci devredeki siyah-beyazlılar, seyirciye biraz zevk verdi. Yeni alınan futbolcuların oyuna ve takıma alışmaları zaman ister. Dün gece Beşiktaş'ın bir iyi tarafı vardı, çok şut denemesi yaptılar. Şut atarsan golü bulursun, yoksa bulamazsın.
Cenk çok çalıştı ama etkili değildi. Bir fırsat yakaladı, kaleci hatasından onu da gol yaptı. Yeni transfer Muçi etkili olacak gibi görünüyor. Direkt kaleye oynuyor. Topu ayağından fazla açmadan, kalçadan tehlikeli şutlar atıyor. Artık yavaş yavaş Beşiktaş'ın oyun şeklinin belli olması gerekiyor. İlk yarı ne hücum yapabildiler ne defans… Pres yapmaya kalktılar, onda da başarılı olamadılar. Ama dediğimiz gibi ikinci 45 dakikada biraz toparladılar.
Aboubakar oyuna girerken ıslıklandı. Ben Beşiktaş taraftarının yerinde olsam bu konuda fazla ısrar etmem. İkinci kez alınması yanlıştı ama madem alındı, malı murdar etmeyeceksin. Parlatıp satacaksın. Biraz tepki tamam ama devamı yanlış olur.
Semih, Beşiktaş ve Türk futbolu için büyük kazanç. Hem kuvvetli hem de teknik yönleri kötü değil. Bu fiziğe göre de hareketli. Vücut dilinden de efendi bir yapıya sahip olduğu görünüyor. Umarım bozulmaz, ya da bozmayız! Hakemlik bir maç olmadı. Artık mesleğin son zamanlarında olan bir ismin oyunun içinde olmaması lazım.