UEFA Avrupa Ligi'nde adını play-off turuna yazdıran Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu.
Sarı-lacivertliler, Belçika'nın önde gelen ekiplerinden Anderlecht ile eşleşti.
İLK MAÇ İÇERDE
İlk maç 13 Şubat Perşembe günü Ülker stadyumunda oynanacak. Rövanş mücadelesi ise 20 Şubat'ta Belçika'da yapılacak.
GOLCÜLERİ SAKATLANDI
Takımın en golcü futbolcusu Kasper Dolberg dizinden yaşadığı sakatlık sebebiyle 12 Ocak'ta yapılan Brugge maçından bu yana forma giyemiyor.
27 yaşındaki Danimarkalı golcü bu sezon bütün kulvarlarda 18 gol 2 asistlik performansla takımını bu sezon sırtlıyor.
KALECİ VE DİĞER SAKATLIKLAR
Diğer yandan Anderlecht'te takım kaptanı Jan Vertonghen sakatlığı sebebiyle bu sezon sadece 2 maçta görev alabilirken, Southampton'dan kiralanan Samuel Edozie ve takımın as kalecisi Colin Coosemans da sakatlıkları nedeniyle forma giyememiyor.
TAKIM GENÇ TEKNİK DİREKTÖRE EMANET
Belçika temsilcisinin teknik direktörlük koltuğunda ise 36 yaşındaki David Hubert oturuyor. Genç teknik adam 2023 yazında B takımlarda yardımcı antrenörlük görevleri yaparken Ekim 2024'ten bu yana A takımın başına getirildi ve 23 maçta 13 galibiyet 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı.
BELÇİKA'NIN EN KÖKLÜ EKİPLERİNDEN
Anderlecht, 1908 yılında kurulan ve Belçika'nın en köklü futbol kulüplerinden biri olan bir takımdır. Kulüp, Brüksel'in Anderlecht semtinde bulunmaktadır ve maçlarını 22.000 kişilik Constant Vanden Stock Stadyumu'nda oynamaktadır
1983'te UEFA Kupa Galipleri Kupası'nı kazanarak, kulüp tarihindeki ilk büyük Avrupa kupasını kazandı. Ayrıca, 1976 ve 1978 yıllarında UEFA Kupası (şimdi Avrupa Ligi) şampiyonlukları elde etti. Kulüp, tarihsel olarak 34 kez Belçika şampiyonluğunu kazanmıştır. Ayrıca, Belçika Kupası ve Belçika Süper Kupa'da da çok sayıda şampiyonlukları bulunmaktadır.