Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 21.haftasında RAMS Park'ta TÜMOSAN Konyaspor'u konuk etti.
Müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetirken, Video Yardımcı Hakem (VAR) koltuğunda ise Polonya Futbol Federasyonu'ndan Pawel Raczkowski oturdu.
Sarı-kırmızılılar, maça, "Fernando Muslera, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Lucas Torreira, Kaan Ayhan, Yunus Akgün, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen" ilk 11'i ile çıktı.
Konuk ekip ise "Slowik, Boranijasevic, Bazoer, Adil, Guilherme, Jevtovic, Ndao, Melih, Oğulcan, Yusuf, Kramer" kadrosuyla sahada yer aldı.
YENİ TRANSFER AHMED KUTUCU YEDEKTE
Galatasaray'ın ikas Eyüpspor'dan kadrosuna dahil ettiği Ahmed Kutucu, Konyaspor karşılaşmasında yedekler arasında yer aldı.
Dün ilk defa sarı-kırmızılı ekiple antrenmana çıkan yeni transfer Ahmed Kutucu, teknik direktör Okan Buruk'un tercihiyle yedek kulübesinde şans bekledi.
TRİBÜNLER DOLDU
Galatasaraylı taraftarlar, Konyaspor maçında da takımını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılılar, Göztepe karşılaşmasından dolayı stadyumda 38 blok ceza almıştı.
Taraftarlar, buna rağmen RAMS Park'ta oynanan müsabakada tribünleri doldurdu. Galatasaraylı taraftarlar ayrıca tribünlerde, 'Bu takım bu sene söke söke şampiyon', 'Şampiyonluklar senin ruhunda var' ve 'Buraya kadar siz getirdiniz, şampiyonluk kupasını kaldıracak olan yine sizlersiniz' pankartları açtı. Konyaspor taraftarı da deplasmanda tribünündeki yerin aldı.
MUSLERA'YA DESTEK
Galatasaraylı taraftarlar, müsabaka öncesinde Kaptan Fernando Muslera'ya destek verdi. UEFA Avrupa Ligi'nde oynadıkları Dinamo Kiev maçında bazı taraftarlarda tepki gören Muslera için tribünlerde İngilizce 'We believe in you Muslera' pankart açan taraftalar, tezahüratlarla da deneyimli kaleciye destek oldu.
Uruguaylı kaleci daha sonra sahanın ortasına gelerek, taraftarlara 3'lü çektirdi.
Galatasaray, mücadeleyi Osimhen'in 22.dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 kazanırken, maçın 32.dakikasında yoğun itirazların yaşandığı bir pozisyon yaşandı.
KONYASPOR KIRMIZI KART BEKLEDİ
Maçta dakikalar 32'yi gösterdiğinde Konyaspor cephesi, Adil Demirbağ ile Yunus Akgün arasında yaşanan pozisyonun ardından kırmızı kart bekledi.
ADİL İLE YUNUS ARASINDA YAŞANANLAR GÜNDEM OLDU
Adil Demirbağ, Yunus Akgün ile girdiği mücadelede yerde kaldı. Konyasporlu futbolcular, Yunus'un yaptığı hareketin kırmızı kartlık olduğuna dair itirazda bulundu.
Maçın hakemi Halil Umut Meler, Yunus Akgün'e sarı kart gösterdi.
VAR'da görev alan Polonyalı hakem Pawel Raczkowski ise Meler'i inceleme için davet etmedi.