Dün oynanan UEFA Avrupa Ligi Play-off ve UEFA Konferans Ligi play-off maçlarından sonra UEFA ülke puanı sıralaması da yeni halini aldı. Temsilcimiz Trabzonspor'un İsviçre ekibi Basel'e 2-0 kaybederek turnuvadan elenmesinden sonra Türkiye 12. sıradaki yerini korudu.
Avrupa'daki temsilcilerimiz Fenerbahçe, Sivasspor ve Başakşehir'in ise bugün son 16 turundaki rakipleri belli olacak. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri şöyle: M. United, Juventus, Roma, Shakhtar Donetsk, Leverkusen, S. Lizbon, Sevilla, U. Berlin.
Avrupa'da son 16 turunda eşleşmeler bugün belli oluyor. UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi kura çekimleri saat 14.00'da başlayacak.
ÜLKE SIRALAMASINDA İLK 15 NEDEN ÖNEMLİ?
Türkiye, geçtiğimiz sene UEFA sıralamasında 20. oldu. Bundan dolayı bu 2022-23 sezonunda Süper Lig'i şampiyon tamamlayan takım, 2023-24 sezonu Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için 4 eleme turu oynamak zorunda. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi'ne de takım gönderemeyeceğiz. Türkiye Kupası şampiyonu, lig 2. ve 3'üncüsü 2023/24 Konferans Ligi grupları için 3'er eleme turu oynayacak.
İLK 12 DAHA DA AVANTAJLI
Sezonun sonunda İlk 12'ye girme şansımız da yüksek. UEFA ülke sıralamasında ilk 12'ye yükselirsek ve sıralamada üstümüzdeki ülkelerden 2 takım Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'ni kazanırsa 2024/25'ten itibaren Süper Lig şampiyonumuz direkt olarak Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalacak.
AVRUPA'DA 3 TAKIMIMIZ KALDI
Trabzonspor'un dün veda etmesinden sonra Avrupa'da ülkemizi 3 takım temsil etmeye devam edecek. Fenerbahçe; UEFA Avrupa Ligi'nde, Sivasspor ve Başakşehir ise UEFA Konferans Ligi'nde yoluna devam ediyor.
RAKİPLERİMİZE GÖRE AVANTAJLI KONUMA GELDİK
Türkiye'nin ülke sıralamasındaki rakiplerinden 34,000 puanla 10. sırada yer alan Avusturya, 32,375 puanlı 11. sırada olan Sırbistan'ın temsilcisi kalmadı. 13. sıradaki 29,675 puanlı İsviçre'nin ise sadece 1 temsilcisi (Basel) Avrupa macerasını devam ettiriyor. Türkiye'nin 3 takımla devam etmesi ilk 10 şansını yükseltti.