Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde konuk ettiği PAOK karşısında sahadan 3-1 galip ayrıldı. Geçtiğimiz akşam temsilcimizin aldığı zafer UEFA'nın listesinde Türkiye'nin puanını da etkiledi. Bilindiği gibi bu puan tablosu gelecek sene Avrupa kupalarında boy gösterecek temsilci sayımız bakımından büyük önem taşıyor. İşte o sıralamada son durum.
Sarı-kırmızılılar, geçtiğimiz akşam PAOK karşısında 48. dakikada Rahman Baba'nın kendi kalesine kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Konuk ekip 68. dakikada Konstantelias'ın golüyle skora denge sağladı.
76. dakikada sahneye çıkan Yunus Akgün maça yine yön veren isimlerden oldu ve Osimhen'in asistinde yeniden Galatasaray'ı öne geçirdi...
Sonradan oyuna dahil olan Mauro Icardi ise son dokunuşu yaptı. 90+6. dakikada gol perdesini kapatarak maçın skorunu da belirlemiş oldu.
Victor Osimhen, kariyerinde ilk kez üst üste üç resmi maçta asist yaptı. (PAOK, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor)
Galatasaray'ın deneyinli çalıştırıcısı Okan Buruk ise UEFA Avrupa Ligi'nde görev yaptığı 13 maçın yedisini kazanırken, turnuva tarihinde galibiyet yüzdesi en yüksek teknik direktör konumunda yer alıyor. (1B, 5M)
Karşılaşmadan önce Galatasaraylılar ile aralarında yer alan bir grup Yunan taraftar arasında gerginlik yaşandı. PAOK Kulübünün davetlisi olarak RAMS Park'a gelen bir grup Yunan taraftar, karşılaşma öncesi Batı Alt Tribünü'nde yerlerini aldı. Tezahüratlarda bulunan ve el hareketi yapan Yunan taraftarlara Galatasaray taraftarı tepki gösterdi.
Galatasaray, Avrupa kupalarındaki 3 maçlık galibiyet hasretini sonlandırdı. Son galibiyetini geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Çekya temsilcisi Sparta Prag ile yapılan ilk maçta alan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 3 karşılaşmada mağlup oldu. PAOK'u yenerek UEFA Avrupa Ligi'ne 3 puanla başlayan "Cimbom", üç maçlık galibiyet özlemini de dindirdi.
Galatasaray, iç sahada Yunan takımlarıyla yaptığı 4. maçı da kazandı. Tarihinde Avrupa kupalarında Yunan takımlarıyla 7. kez karşılaşan sarı-kırmızılı takım, 6. galibiyetini aldı. Yunan temsilcilerini 4. kez konuk eden Galatasaray, söz konusu maçların tamamından galibiyetle ayrıldı. Galatasaray, Yunan takımlarına karşı tek yenilgisini 21 sene önce deplasmanda yaşadı.
Fenerbahçe derbisinin ardından PAOK engelini de zaferle sonuçlandıran Okan Buruk'un öğrencileri, Avrupa Ligi'ndeki ikinci sınavını 3 Ekim'de Rigas Skola deplasmanında verecek.
GALATASARAY'DAN ÜLKE PUANINIA 0.4'LÜK KATKI
Galatasaray'ın PAOK maçındaki galibiyetinin ardından gözler UEFA ülke puanı sıralamasına çevrildi. Galatasaray'ın galibiyeti, UEFA ülke puanı sıralamasında Türkiye'ye 0.4'lük katkıda bulundu.