Trabzon'un Tonya ilçesine bağlı Kadıralak Yaylası karların erimesiyle birlikte mavi yıldız çiçekleri açmaya başladı.
Yörede "Mor Yayla" ismi ile de bilinen her yıl Nisan ayında açan mavi yıldız çiçekleri ile meşhur Kadıralak Yaylası'na renk katıyor.
Trabzon'da yaklaşık bin 300 metre yükseklikte, Tonya ilçe merkezine 9 km, Karadeniz Sahili'ne ise yaklaşık 29 km uzaklıktaki Kadıralak Yaylası, mor görüntüsüne yeniden kavuşmaya başladı.
Yayla hafta içi olması nedeniyle sessizliğini korurken, yayladaki çiçeklerin geç açması nedeniyle bir çok tur şirketi turlarını ertelemek zorunda kaldı.
'Uluslararası Bern Sözleşmesi' gereği korunan ince uzun yapraklı 'mavi yıldız' çiçeğinin yetiştiği yayla geçtiğimiz yıl Eylül ayında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Tabiat Parkı ilan edilmişti.