İşte 2001 yılından itibaren TÜİK verilerine göre Türkiye'de meyve içecek ve baharat bitkilerinden bazılarının üretim miktarları; Kimi ürünler üreticinin farklı ürünlere yönelmesiyle azalırken bazılarında da artış yaşandı. 2001 yılında çay üretimi: 824 bin 946 ton iken 2005 yılında çay üretimi: 1 milyon 192 bin ton 2010 yılında çay üretimi: 1 milyon 305 bin 566 ton 2015 yılında çay üretimi: ise 1 milyon 320 bin ton olarak gerçekleşti. Diğer ürünler; 2001 yılında portakal üretimi: 1 milyon 250 bin ton 2005 yılında portakal üretimi: 1 milyon 445 bin ton 2010 yılında portakal üretimi: 1 milyon 710 bin 500 ton 2015 yılında portakal üretimi: 1 milyon 816 bin 798 ton 2001 yılında üzüm üretimi: 3 milyon 250 bin ton 2005 yılında üzüm üretimi: 3 milyon 850 bin ton 2010 yılında üzüm üretimi: 4 milyon 225 bin ton 2015 yılında üzüm üretimi: 3 milyon 650 bin ton 2001 yılında elma üretimi: 2 milyon 450 bin ton 2005 yılında elma üretimi: 2 milyon 570 bin ton 2010 yılında elma üretimi: 2 milyon 600 bin ton 2015 yılında elma üretimi: 2 milyon 569 bin 759 ton 2001 yılında zeytin üretimi: 600 bin ton 2005 yılında zeytin üretimi: 1 milyon 200 bin ton 2010 yılında zeytin üretimi: 1 milyon 415 bin ton 2015 yılında zeytin üretimi: 1 miyon 700 bin ton 2001 yılında fındık üretimi: 625 bin ton 2005 yılında fındık üretimi: 530 bin ton 2010 yılında fındık üretimi: 600 bin ton 2015 yılında fındık üretimi: 646 bin ton