Et ve tavuk suyunuzu berrak hale getirmeye ne dersiniz?
Et ve tavuk suyu birçok yemeğe ve çorbaya tat verenlerden. Piştikçe bulanıklaşan tavuk ve et suyu çorbalarınızın görüntüsünü etkiliyor olabilir. Bu durumdan kurtulmak için yapmanız gereken sadece bir küp buzu kaynamakta olan tavuk/et suyuna bırakın. Suyun berraklaştığını göreceksiniz.
Etlerinizi pişer pişmez servis etmeyin.
Etinizi piştikten sonra bir beze ya da alüminyum folyoya sarıp yaklaşık 10 dk kadar bekletmelisiniz. Bu sayede etin suyu içinde kalacak ve daha lezzetli olacaktır.
Etlerinizin nar gibi olması için nar ekşisine danışabilirsiniz.
Etlerinizin üzerine nar ekşisi ve su karıştırarak bir sos hazırlayıp sürerseniz üstleri çok iyi kızaracaktır.