Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesinde kuduz teşhisiyle alındığı yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden Erçetin'in cenazesi sabah ailesine teslim edildi.
Ankara'dan uçakla Muş Sultan Alparslan Havalimanı'na gönderilen cenaze, yakınları tarafından alınarak Adilcevaz Belediyesine ait cenaze aracıyla Göldüzü köyüne götürüldü.
Erçetin'in cenazesi, köy mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşlarıyla defnedildi.
Cenazeye Kaymakam İsmail Demir, Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve köylüler katıldı.
'ARKADAŞIMA ÇOK ÜZÜLDÜM'
Bitlis'in Adilcevaz ilçesinin Göldüzü köyünde, sokak köpeklerinin ısırması sonucu Hacettepe Üniversitesi Çocuk Hastanesi'ne sevk edilen ve yapılan tetkiklerde kuduz olmadığı anlaşılınca taburcu edilen 4'üncü sınıf öğrencisi Polat Ergün (10), yaşadıklarını anlattı. Polat, köpekler kendisini ısırdıktan 3 gün sonra olayı annesine anlattığını ve hayatını kaybeden arkadaşı Mustafa Erçetin'e çok üzüldüğünü söyledi.
Saldırı sonrası ilk olarak Adilcevaz Onkoloji Hastanesi'nde müdahalesi yapılan çocuklar, 21 Ekim'de kuduz şüphesi ile Ankara Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Tedaviye alınan Mustafa Erçetin'e kuduz tanısı konulurken, Polat Ergün'ün ise kuduz olmadığı anlaşıldı.
'KÖPEKLERİN SALDIRDIĞINI ANNEME SÖYLEMEDİM'
Polat Ergün, o anları anlatırken, "Köpek ayağımı ısırdıktan sonra bıraktı, ben de okula gittim, akşam da eve geldim. Köpeklerin bana saldırdığını anneme söylemedim.