Balkan tatlılarından trileçe, hafif olması nedeniyle ramazanda en çok tercih eden tatlılar arasında yer alıyor. Yapımında manda, keçi ve inek sütü kullanılması nedeniyle üç sütlü anlamına gelen trileçe adıyla bilinen tatlının son yıllarda Türkiye'de yıldızı parladı. Trileçe, Balkanların sınırındaki Edirne'de de hem kent sakinleri hem de turistler tarafından severek tüketiliyor. Hafif olması nedeniyle özellikle ramazan ayında da iftar sofralarındaki yoğun rağbet nedeniyle tatlının üretiminde artış yaşanıyor. Revaniye benzeyen yumuşak keki ve üzerindeki karamelle albenisi olan Balkan tatlısını 20 yıldır üreten Mehmet Karcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trileçenin son yıllarda yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Pastane işletmecisi Mehmet Seval ise Balkan tatlılarından olan trileçenin hafif ve mideyi rahatlatan tadıyla son yıllarda ramazan ayında büyük ilgi gördüğünü ifade etti.