SON DAKİKA: İŞTE ÇIKARILAN KADIN 'ESKORT' SİTELERİNDE PAYLAŞMIŞTI! YENİ GELİŞME...
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na geçtiğimiz günlerde verilen suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul'da sağlık sektöründe çalışan Havva G.'nin, işten çıkarılmasının ardından şirket yöneticilerinin fotoğraflarını ve iletişim bilgilerini cinsel içerikli sitelerde paylaştığı iddia edildi.
Çeşitli suçlardan cezalandırılması talep edilen Havva G. hakkında, ifadesinin alınmasına yönelik yakalama kararı çıkartılmıştı. Havva G.'nin, ifade vermesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
Şikayetçiler Havva G.'nin yapılan haberlerin ardından çocuklarının çok sayıda fotoğraflını cinsel içerikli sitelerde paylaşmaya devam ettiğini iddia etti.
YAPILAN HABERLERİN ARDINDAN DAHA DA SALDIRGANLAŞTI İDDİASI
İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nden davet edildiklerini belirten şikayetçi Alper Hamza Yılmaz, "Çocuklarımıza psikolojik destek ve koruma kararıyla alakalı Müdürlük bizi ağırladı. Yapabilecekleri destek noktasında gerekli bilgilendirmeleri yaptılar" dedi.
Şiddet daha da çok arttı, avukatımızın kendi bürosuna yönelik tehdit telefonları, web sayfasına tehdit mesajları, avukatımızın kendi telefonuna tehdit mesajları halen devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Yapılan haberlerin ardından Havva G.'nin mağdur ettiği diğer şikayetçilerin birçok farklı şehirden kendisini aradığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: "Dün İzmir'de yine sağlık sektöründe çalışan farklı bir firma sahibi tarafımıza geldi.
Mağduriyetini anlattı, hakkında suç duyurusu olan kişi aynı şahıs Havva G. birçok telefon numarası var. Engellediğimiz onlarca hat var. Bu hatları nereden temin ettiğine dair bilişim suçlarına gerekli başvuruyu yaptık.
'UMARIM CEZASINI BULACAK'
Yılmaz, şüphelinin birçok çocuğu mağdur ettiğini, olayın çocuk istismarı olarak değerlendirilmesi gerektiğini istediklerini belirterek, "Çocuklarımızın korumayla ilgisi olan bakanlık Aile Bakanlığı. Aile Bakanlığı'ndaki yetkililerimize buradan sesleniyorum.
Çocuk istismarıyla alakalı, çocuk cinsel taciziyle alakalı birçok suçu olan Havva G.'nin gerekli cezayı alması adına Bakanlığımızın harekete geçmesine ve yargıdaki şuan ki yavaş işleyen süreci hızlandırması adına ben ve benim gibi birçok aileye yardımcı olmasını özellikle istiyorum. Umarım cezasını bulacak" şeklinde konuştu.
ŞİKAYETÇİLERİN AVUKATI EGEMEN: 'HER GÜN HAKARET VE TEHDİT MESAJLARI ALIYORUM'
Yapmış olduğu şikayetlerin ardından şahsi ve ofis telefonlarının şüpheli şahıs Havva G. tarafından aranmaya başlandığını kaydeden Avukat Ümit Gürkal Egemen, "Her gün hakaret ve tehdit mesajları alıyorum.
Bu çocukların geleceklerinin zarar görmemesi adına ivedilikle önlemler alınması için gerekli başvurularımızı yapıyoruz. Adliyemizin Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'ne de teşekkür ediyoruz.
İvedikle konuya el attılar, müvekkillerimi çağırdılar, gerekli görüşmeleri yaptılar. Gerekli koruma kararları da çıkartılacak" şeklinde konuştu.
'YİNE TUTUKLANMADIM DİYE MÜVEKKİLLERİME SES KAYITLARI GÖNDERİYOR'
Avukat Egemen, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Bakanlığın da bir an önce bu işe el atmasını kendilerinden istirham ediyoruz. Benim müvekkillerimin başına geldi, bunun önlemi alınmazsa başka kişiler de bundan nasibini alacak.