Son dakika haberleri: Araklı ilçesi Haçovit Yaylası'nda, dün sabah saatlerinde Arif Altuntaş'a ait tek katlı evde yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm evi sararken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Ekipler tarafından müdahale edilen yangın söndürülürken, evde bulunan Arif ve Gülizar Altuntaş çifti ile kuzenleri Kasım Altuntaş'ın hayatını kaybettiği tespit edildi.
OLAYIN NEDENİ ARAZİ ANLAŞMAZLIĞI...
Yapılan inceleme ve araştırma sonrası Arif ve Gülizar Altuntaş çifti ile kuzenleri Kasım Altuntaş'ın, aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akrabaları M.A (37) ile M.A (24) ve suça sürüklenen çocuk A.A yaylada bulunan evde bulunan Arif ve Gülizar Altuntaş çifti ile kuzen Kasım Altuntaş ile aralarında kavga yaşandı.
Kavga sonrası Gülüzar (61), Kasım (66) ve Arif Altuntaş'ın (67) bıçaklanarak öldürüldüğü, sonra ise yayla evinin kundaklanmasıyla ilişkin gözaltına alınan M.A, M.A. ve suça sürüklenen çocuk A.A, jandarmadaki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar geniş güvenlik önlemleri altında çelik yelek giydirilerek adliyeye sevk edildi.
ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ TUTUKLANDI
Araklı Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadeleri sonrasında Araklı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden M.A (37) yapılan sorgusunun ardından serbest bırakılırken, şüpheli M.A. (24) ve suça sürüklenen çocuk A.A. ise "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak ceza infaz kurumuna gönderildi.