Gaziantep Valiliği 2025 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 3 milyon 277 bin 133 adet çağrı geldiğini açıklamadı. Valilik açıklamasında bu çağrıların yüzde 28'e denk gelen 910 bin 333 adedinin vaka kaydına dönüşüp görevli personel sevki sağlandığını, yüzde 72'ye denk gelen 2 milyon 366 bi890'ının ise anons sırasında vatandaş tarafından sonlandırılan ve acil çağrı kapsamına girmeyen konulardan oluştuğu bildirildi.
Açıklamada, 2025 yılı içerisinde 42 vatandaşa asılsız çağrı kapsamında kişi başı en az bin 500 TL, yine asılsız ihbar kapsamında da 2 vatandaşa da kişi başı en az 15 bin TL idari para cezası uygulandığı belirtilerek, ayrıca Türk Ceza Kanunu kapsamında soruşturma ve kovuşturma için 346 adet ses kaydı, bilgi ve belgenin İl Emniyet Müdürlüğü ile adli makamlara gönderildiği kaydedildi.
Asılsız çağrılar nedeniyle vatandaşlara uyarılarda da bulunulan açıklamada, 2026 yılı için asılsız çağrılar için bin 882 TL idari para cezası, asılsız ihbarlar için de 18 bin 823 TL idari para cezası uygulanacağı, olayın tekrarı halinde cezanın iki katı olarak uygulanacağı ve devamı halinde de ilgili hakkında yasal işlem başlatılacağı bildirildi.