Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Bu belgeselde biraz İstanbul, biraz müzik, çokça Nükhet Duru var


Türkiye'nin gelmiş geçmiş en aykırı divasının, Nükhet Duru'nun belgesel filmiyle şahane bir kariyer yolculuğuna çıkmaya hazır olun. Yapımcılığını Evren Ercan'ın üstlendiği, Mu Tunç'un yönetmenliğinde hayata geçen belgesele, backstage niyetiyle başlanmış ama proje belgesele kadar uzanmış. İki yıllık bir süreçte ortaya çıkan yapım, sessiz kalmış bir kadının anlatılmamış hikayesiyle bambaşka bir Nükhet Duru ile tanıştıracak bizleri.
Duru'nun son albümü 'Hikayesi Var'ın iki yıla uzanan yaratım süreci sırasında çalışılmaya başlanan biyografi; hem albümü, hem de sanatçının hayatını bambaşka bir perspektiften ele alıyor. Belgeselde sanatçının son albümünde beraber çalıştığı sanatçılarla yapılan görüşmeler de yer alıyor. "Kendimi izlemeyi pek sevmem ama bu kez çok heyecanlıyım" diyen Duru, belgesel filminin ilk gösterimini pandemi koşulları el verdiğinde İstanbul Film Festivali'nin 'Galalar' bölümünde gerçekleştireceğini söyledi. Biraz İstanbul, biraz müzik, çokça Nükhet Duru izlemek için merakla bekliyoruz...

Sinema salonlarına destek için hasılat payı değişebilir mi?
Bir Film, sinema salonlarına destek olmak adına iki filminin hasılatından pay almayacağını açıkladı. Seyircilerin salonlara dönme konusunda nasıl bir reaksiyonda bulunacağını kestirmek zor olsa da sinema salonlarını düşünmek adına atılan adımlar çok değerli. Bir Film'in konu hakkındaki duyurusunda, bu filmlerle gelecek maddi destek kısıtlı olsa da, sinema işletmecilerinin yanında oldukları belirtilirken, yapılacak anlaşmalarla bu iki filmin yanına yeni yapımların da eklenebileceğinin altı çiziliyor. Sinema salon sahipleri sektör paydaşlarıyla kriz yönetimi konusunda beraber ilerliyor. Peki ilerleyen günlerde yapımcılar sinema salon sahiplerine destek olmak için hasılat paylarını düşürür mü? Hep birlikte bekleyip göreceğiz...

Festival evinize geliyor
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali, programındaki 15 filmlik bir seçkiyi 29 Mayıs'a kadar dijital ortamda izleyiciyle buluşturuyor. Koronavirüs salgını ve sinemaların kapalı olması nedeniyle 39. İstanbul Film Festivali, bu yıl evlerimize konuk oluyor. 15 yabancı filmin online prömiyerini yapacak festivalin seçkisi Venedik, Berlin ve Cannes Film Festivali filmlerinden oluşuyor. Bilet alarak filmonline. iksv.org adresinden erişilebilen filmler, beş gün boyunca kişisel erişime açılacak. Bu süre zarfında seyircilerin bir filmi başlattıktan sonra izlemek için toplam 30 saati var. Filmlere teker teker bilet alınabildiği gibi film paketi de satın alınabiliyor.
İşte 39. İstanbul Film Festivali'nin seçkisi:
'Berlin Alexanderplatz', '20 Yaşında Öleceksin', 'Hizmetkarlar', 'Daha Büyük Bir Dünya', '5 Kusursuz Sayıdır', 'Söz Senettir', 'Davacı', 'Deniz Mavileşene Dek Yüzmek', 'Kız Kardeşim', 'Lillian', 'Söğüt', '1982', 'Walchensee Forever', 'Martin Eden' ve 'Küçük Kız'.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA