Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Rumelihisarı otoparka döndü, bu kaldırımlar kimin için?

Hafta sonu geldi mi, hele hava da güzelse ve güneş kendisini gösterdiyse Rumelihisarı-Emirgan hattında her yer araba! Çık yürümeye çalış, bakalım dümdüz kaç adım atabileceksin. Ben size söyleyeyim; iki, en fazla üç... Zaten Bebek-Rumelihisarı sahil yolu bir yıldır bitmek bilmeyen doldurma çalışmalarından şantiyeye döndü. Bir de kaldırımlara, yolun sağına soluna, dönüş noktalarına park eden araçlar oldukça yürümek değil, geçmek bile imkansız.
Merdiven girişlerine, apartman kapılarına, sokak köşelerine kadar her yer otopark ilan edildi. Valeler, zaten bütün sahil hattının hakimi. Kafalarına göre yol kesiyorlar, istedikleri yere araç bırakıyorlar.
Yahu Allah korusun evinde yangın çıksa kapını açıp kaçamazsın. Hastan olsa ambulans gelip sedyeyle hastayı alamaz. Bebek arabaları geçemez. Hepsini kenara koydum, engelli vatandaşlarımızı düşünen bir kişi var mı? Onların geçebileceği, kaldırıma çıkmaları için yapılan tüm yollar arabalarla kapatılmış durumda.
Ve hafta sonu boyunca (kahvaltıcılar sebebiyle en yoğun günler olmasına rağmen) bir tane trafik polisi gelmiyor Rumelihisarı'na. Bunun da sebebini merak ediyorum doğrusu. Durumu görmek isteyenler, bir cumartesi ya da pazar sabahtan Hisar'a gelsin de rezaleti görsün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA