Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Steve Jobs'un göçmenleri ziyareti

Dünyaca ünlü İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Fransa'nın Calais kentindeki bir mülteci kampında Apple'ın kurucusu Steve Jobs'u çizdi. Calais, Fransa'da bir liman şehri ve genelde İngiltere'ye kaçış yolu olarak kullanılıyor. Kampta çoğunluğu Suriye, Afganistan ve Eritre'den gelen 7 binden fazla göçmen ve mülteci yaşıyor.
Banksy; Jobs'u Apple bilgisayarların ilk modellerinden birini ve sırtında bir çuval taşırken çizerek yine hedefi tam 12'den vurmuş. Jobs da Suriyeli bir göçmen olan Abdulfettah Candali'nin oğlu... Çok nadir açıklama yapan Banksy, "Apple, dünyanın en karlı şirketi ve yılda 7 milyar dolardan fazla vergi ödüyor.
Böyle bir şirket, Suriye'den genç bir adama izin verildiği için var" diye sitesine yazmış.
Göçmen akınını korku filmi gibi izleyen Batı medeniyetine adeta ders vermiş.
İşte göçün faydası: Suriye'den Steve Jobs diye bir dahi çıktı ve dünyayı değiştirdi. Ege'de boğulan o zavallı çocuklardan birinin de belki Jobs gibi medeniyete faydası dokunabilirdi. Kim bilir, Avrupa'ya kaçmayı başaran göçmen çocuklardan da iyi yerlere gelecek birileri olacak. Ne de olsa en büyük sınavı geçtiler, yani hayatta kalmayı başardılar!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA