Kasım Gülek Köprüsü Adana'nın tarihi yerlerinden biri.
Burası Adana'nın güneyini, kuzeye bağlayan köprü olarak bilinirdi.
Aynı görevine devam ediyor.
Alternatif yollar açılınca yükü biraz hafifledi.
Ama biz bu köprüye gereken önemi veriyor muyuz?
Bence hayır!
Köprünün kaldırımlarını kapatan ağaçları daha önce yazmıştım.
Epey bir süre geçtikten sonra ağaçlar budandı.
Köprüye şekil verildi.
Güzel de oldu.
Ama hala eksiklikleri var.
Bir büyüğümüz aradı ve Kasım Gülek Köprüsü'nün yapılacak düzenlemelerle daha güzel olabileceğini, ışıklandırma yapılarak geceleri de ayrı bir görsellik verileceğini söyledi.
Mimarlar Odası ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle köprünün ışıklandırılarak ortaya görsel bir şölen katabileceğini ifade etti.
İnsanlar görüyor yapılan hizmeti.
Bu köprü tarih kokuyor.
Yapılacak bir düzenlemeyle Adana'ya ayrı bir renk katacaktır.
Dikkate alırsınız almazsınız sizin bileceğiniz iş.
Ama yapılırsa güzel olur!
Yollar bozuluyor öylece kalıyor
YOLLAR hala delik deşik. Yazıyoruz çiziyoruz ama yapılanlar var yapılmayanlar da! Burası havaalanı yolu Bakımyurdu Caddesi. Günde binlerce aracın geçtiği hatta onlarca polis aracının geçtiği bir yol. Yaklaşık bir ay önce yol böyle yarıldı. Ama sonrasında kapatılarak böyle bırakıldı. Burada yaşayan vatandaşlar belediyeyi defalarca aramış. Ama çözüm bulamamış. Fotoğrafta görüyorsunuz. Yepyeni araç bu bozuk yoldan geçmek zorunda. Çünkü başka şansı yok. Zor değil, bir günlük işi var. Hizmet için size fırsat, değerlendirin. İnsanları sevindirin!