Adana'da yaklaşık 8 ay önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede lösemi hastası olduğu ortaya çıkan 7 yaşındaki Elif Ayça, ilik nakli olduğu hastaneden "prenses" kıyafetiyle taburcu edildi. Anne babasıyla evinin yolunu tutan küçük Elif Ayça, "Kardeşimi özledim hemen ona gitmek istiyorum. Prenses kıyafetiyle çıkmayı çok istiyordum o yüzden bu şekilde giyindim. Prenses olmayı çok istiyorum prensesleri de çok seviyorum" dedi.
PRENSES SÖZÜ VERDİ
Besiner Arık (36) Betül Arık ile 9 yıl önce evlendi. Çiftin bu evliliklerinden biri erkek diğeri kız iki çocukları oldu. Elif Ayça ismini verdikleri 7 yaşındaki kızlarının 11 Nisan 2020 günü şiddetli karın ağrısı oldu. Arık çifti, kızlarını hastaneye götürünce üzücü haberi aldı. Lösemi hastalığına yakalanan Elif Ayça, bir ay öne ilik nakli olmak için hastaneye yatırıldı. Nakil yapılırken anne ve baba prensesleri çok seven ve prenses olmak isteyen kızlarına "Sen hastaneden prenses olarak çıkacaksın" sözü verdi.
AİLE SÖZÜNÜ TUTTU
Aile kızlarına verdiği sözü tutarak nakil olan küçük Elif Ayça'ya prenses kıyafeti aldı. Kıyafeti giyen Elif Ayça, hastaneden prenses kıyafetiyle taburcu oldu. Kızını hastane kapısından balonlarla bekleyen Baba Besiner Arık Elif Ayça geldiğinde ona sarıldı. Elif Ayça Arık hastaneden çıkınca, "Kardeşimi özledim hemen ona gitmek istiyorum. Prenses kıyafetiyle çıkmayı çok istiyordum o yüzden bu şekilde giyindim. Prenses olmayı çok istiyorum prensesleri de çok seviyorum" dedi. Çok mutlu olduğunu söyleyen anne Betül Arık: "11 Nisan 2020'den beri tedavi görüyorduk. Biz şanslıydık kök hücre bulundu ve hemen nakil oldu. 6 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasında naklimiz gerçekleşti. Her şey yolunda gitti ve 31'inci günün sonunda bizi taburcu ettiler. Elif Ayça, 2 yıl sonra iyileştim partisi yapacak tamamen her şeyden kurtulduğu için. Hastaneye yattığında prenses gibi çıkacağım dedi. Sağ olsun babası da kırmadı hazırlığını yapıp getirdi, Elif'in isteği hayaliydi."
KÖK HÜCRE BAĞIŞINDA BULUNUN
Anne Betül Arık, vatandaşlara da bir çağrıda bulanarak, "Umarım herkes kök hücre bağışında bulunur ve bizim yaşadığımız sevinci herkes yaşar. Herkese bu konuda çağrıda bulunmak istiyoruz lütfen Kızılay'a gidip kök hücre bağışında bulunun bu mutluluğu herkes yaşasın" dedi. Daha sonra Elif Ayça anne ve babasıyla evine gitti.