İstanbul'da "Sancaktepe Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği" tarafından 5'incisi düzenlenen "Geleneksel Kaz Gecesi" Karslılar, Ardahanlılar ve Iğdırlıları buluşturdu. Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen geceye Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve belediye başkan yardımcıları, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve iş insanları da katıldı. Sancaktepe Kars-Ardahan-Iğdır Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Vedat Taşdelen, Hukuki İşler ve Sosyal Medya Sorumlusu Avukat Murat Yıldız ile birlikte dernek yönetimi ve görevlileri tam kadro gecede görev aldı.

AŞIK VE SANATÇILAR
Kültür ve dayanışma gecesinde öncelikle dernek başkanı, belediye başkanı ve kaymakam birer konuşma yaptı. Derneğe katkı sunan iş adamlarına plaket sunuldu.
Aşık Mustafa Aydın, sanatçılar Özkan Aras, Ozan Mecit, Muşlu İhsan ve Birindar Keko sazları ve şarkılarıyla geceye katkı sundu.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ
Kaz Gecesini organize eden derneğin başkanı Vedat Taşdelen, yaptığı konuşmada, "İstanbul gibi büyük bir metropolde kültürümüzü, gelenek ve görenekleri muhafaza etmek, bir araya gelmek çok zor. İşte bu noktada derneklere büyük görev düşmektedir. Bu vesileyle, bundan tam 107 yıl önce Kars, Sarıkamış'ta vefat eden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bizler birçok fedakarlıkla yola çıkarken tek düşüncemiz Sancaktepe'de yaşayan 70 bine yakın Kars, Ardahan ve Iğdırlıya hizmet etmek, gurbete gelmiş hemşerilerimizin sözcüsü olmak, kültürümüzü yaşatmak, toplumsal bilincimizi artırmak ve bunları siyasetten uzak bir şekilde ve her partiye eşit mesafede yapabilmek. Sivil toplum örgütlerini kurmak kolaydır ancak onları yaşatmak çok zordur" dedi


