İstanbul'da son günlerde bunaltıcı sıcaklar yüksek nemle birlikte vatandaşları adeta perişan etti. Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinde yaşanan kavurucu sıcaklar vatandaşları bunaltırken İstanbullular da aşırı nemden şikayet ettiler. Günlerdir devam eden kavurucu sıcakların ardından Hava sıcaklığı 36-38 derece arasında seyrederken nem oranının yüzde 70'lerin üzerinde seyretmesi bunaltıcı bir havaya dönüştü. Durdukları yerde terleyen gölgede dahi sıcak ve bunaltıcı havanın etkisinde kalan insanlar sulak ve serin yerleri tercih ettiler. İnsanlarla birlikte hayvanlarda bu bunaltıcı havadan olumsuz etkilendi.

Aşırı sıcaktan ve yüksek nemin bunaltıcı etkisinden kurtulmak isteyen aileler serin yerleri ve sahil şeritlerini tercih ettiler. Çocuklar ise süs havuzlarında ve boğazın serin sularında bunaltıcı havadan etkilenmemeye çalıştılar.
SICAK HAVA DALGASI HAFTASONUNA KADAR DEVAM EDECEK
Eyyam-ı Bahur sıcaklıkları ardından Basra Körfezi'nden gelen hava dalgası yurdun büyük bir çoğunluğunu etkisi altına aldı. Marmara Bölgesinde hava mevsim normallerinde seyrederken yurt genelinde olduğu gibi İstanbul'da da bu hafta içinde hava sıcaklıklarının 3-6 derece artmasının beklendiği Hafta boyunca 33 ile 35 derece arasında olmasının beklendiği kaydedildi.
