Pandemi nedeniyle iki yıldır online olarak yapılan 8. Uluslararası Urla Enginar Festivali, üreticisinden, esnafına, çocuğundan yaşlısına herkesin yüzünü güldürdü. Üç gün boyunca adeta insan selinin yaşandığı İzmir'in turistik ilçesi Urla, yaklaşık 1 milyon kişiyi ağırladı. 150'si enginar üreticisi olmak üzere toplam 500 stant açıldı. Festival boyunca yaklaşık 4 milyon baş enginar satıldı.
ENGİNARIN SUŞİSİNİ YAPTILAR
Cumhuriyet Meydanı, Sanat Sokağı ve Demirciler Sokağına kurulan stantlarda enginarın ham halinin yanı sıra, çeşit çeşit yemekler, takılar, hediyelik eşyalar da satışa sunuldu. Enginarın suşisinden dönerine, cheesecakeinden reçeline, midyesinden sarmasına, cipsinden böreğine, boyozundan kısırına kadar birçok çeşit ziyaretçilerin damaklarını tatlandırdı.
ÜNLÜ ŞEFLER YORUMLADI
Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan mutfaklarda ise ünlü şefler enginara kendi yorumlarını kattı. Üç farklı noktada kurulan sahnelerde çıkan müzik gruplarına eşlik eden konuklar doyasıya eğlendi.
DAYANÇ; "ÜRETİCİMİZ, ESNAFIMIZ, TURİZMCİMİZ VE HALKIMIZ MUTLU"
"İlçemizin tarımsal zenginlikleri ile geleneksel mutfağını korumak ve üreticimizi güçlendirmek amacıyla düzenlediğimiz festivali üç gün boyunca coşkuyla yaşadık" diyen Urla Belediye Başkan V. Kaymakam Murtaza Dayanç; "Üreticimizin, esnafımızın, turizmcimizin kazanç sağlamasından dolayı mutluyuz. İlçemizde gastronomi turizminin sadece Türkiye'de değil, dünyada da söz sahibi olabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Urla'mıza yakışan bir festival oldu. Değerli Urlalı hemşerilerime misafirperverlikleri için saygılarımı sunuyor, festival boyunca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.