1 Porsiyon (Orta)
Karbonhidrat (g)
0Protein (g)
0Yağ (g)
0Lif (g)
0Kolesterol (mg)
0Sodyum (mg)
0Potasyum (mg)
0
Kalsiyum (mg)
0Vitamin A (ui)
0Vitamin C (mg)
0Demir
0500 gram buğday nişastası
3/4 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı safran
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
Bir buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı gülsuyu
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Şerbet için toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ve gülsuyu ilave edip, ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Ayrı bir yerde nişasta, yoğurt ve tereyağını blender yardımıyla karıştırın. Safranı 1 çorba kaşığı sıcak suda rengi çıkana dek dinlendirip, nişastalı karışıma ekleyin. Kabartma tozu ilave edip, oda sıcaklığında 35 dakika dinlendirin. Hamuru sıkma torbasına alıp, kızgın sıvı yağa spiraller şeklinde sıkın. Kızarınca sıvı yağdan alıp servis tabağına çıkarın. Sıcak hamurların üzerlerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.